Arrangera kulturevenemang

Att arrangera ett kulturevenemang i stort eller smått är spännande och det finns mycket att tänka på. Vill du sätta upp en teaterföreställning eller arrangera en konsert? Vi ser gärna att kultur händer överallt i Västerås och går in och stödjer där vi har möjlighet!

Vad vill du arrangera?

Om du inte redan har det klart för dig vad du vill arrangera så kan du kontakta våra kultursamordnare.

Kontaktuppgifter kultursamordnare

När?

När ska arrangemanget hållas? Om det är ett större arrangemang dit du vill få mycket publik kan det vara bra att titta i evenemangskalendern och se om det krockar med något annat liknande program.

Evenemangskalendern, Visit Västerås

Var?

När du vet vad som ska arrangeras är det dags att tänka på var det ska ske. Behövs något speciellt för detta arrangemang? Yta, teknik, trefasuttag och så vidare? Ska publiken sitta eller stå?

Det finns flera scener i Västerås som du kan hyra. Culturen, Växhuset och Västmanlands Teater är några exempel i centrala Västerås där det går att hyra lokaler och teknik. Ute i stadsdelarna finns olika mötesplatser, idrottsanläggningar, bygdegårdar och andra samlingslokaler. Ta kontakt och hör efter om lokalen skulle passa ditt arrangemang samt om det är ledigt för uthyrning just då.

Culturen
Växhuset
Västmanlands Teater

Tillstånd

Vid de flesta typer av evenemang och offentliga sammankomster krävs det av arrangören att man söker tillstånd hos en eller flera olika myndigheter.

Sök tillstånd för offentlig tillställning och allmän sammankomst, Polisen

För att få servera alkoholhaltiga drycker behöver du oftast ett tillstånd från den kommun där serveringen ska ske.

Vanliga frågor och svar om serveringstillstånd

Synliggöra ditt evenemang

Det är viktigt att du får ditt evenemang att synas för så många som möjligt för att det ska komma publik. En viktig del av marknadsföringen är att göra klart för dig vilken målgrupp du har, alltså vilka du vill ska komma till arrangemanget. Försök att hitta nätverk där du når den här målgruppen. Är det kanske på anslagstavlan på äldreboendet som informationen ska finnas, på öppna förskolan eller i en Facebookgrupp?

Evenemangskalendern, Visit Västerås

Kontakta oss

Monica Holm

Föreningssamordnare

Telefon: 021-39 13 25

monica2.holm@vasteras.se

Daniel Svalling

Kulturutvecklare

Telefon: 021-39 16 88

daniel.svalling@vasteras.se

Nytt i Västerås

Det här händer i Västerås