Visa sökformulär

Bullan barnscen

I drygt tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Programmet hösten 2021

Föreställningar är gratis i stadsdelarna, men du måste ändå ha biljett. Culturens föreställningar kostar 75 kronor för vuxen och 20 kronor för barn och bör bokas i förväg. Information om hur du får tag på det hittar du under respektive scen nedan. Det finns ett begränsat antal platser. Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn.

Pandemin är inte över så var noga med hygienen och var uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor. Folkhälsomyndigheten rekommenderar även fortsättningsvis att testa sig vid symtom.

Rekommendationer att hålla avstånd till andra människor kvarstår för vuxna som ännu inte har vaccinerat sig. Det är särskilt viktigt i kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Bullan barnscen på Facebook, Barnkultur i Västerås Länk till annan webbplats.

Bildtext

Bullan barnscen, Viksäng/Öster Mälarstrand, Arken/Viksängskyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas tidigast en månad innan föreställning på Viksängs Öppna förskola 021-39 23 35 samt i Viksängskyrkan 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.

Söndag 24/10 klockan 13.00: Jag känner mig blå med Per Dunsö och Anna Lehammar

Kan man ha mer än en älsklingsfärg? Varför är läpparna RÖDA och var är färgerna på natten? Hur mår man egentligen om man känner sig BLÅ? Ja, även om detta är frågor svåra att svara på, gör vi ett försök. Och med hjälp av en handfull färgglada sånger och gråmulna visor hittar vi kanske rätt till slut – eller så går vi vilse. Men det är ju rätt spännande det också. Från 3–6 år.

Bullan barnscen, Culturen, 4e teatern, Sintervägen 6

Biljettpris: 75kr/vuxen; 20 kr barn – begränsat antal platser! Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60. Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen! Café med lekhörna!

Lördag 20/11 klockan 14.00: Skynda på! Med Torgteatern

En musikfylld föreställning om en förälder och ett barn, om fantasi och lek och om tid. Tid som måste passas och kläder som ska kläs på, en helt vanlig morgon. Vad är tid? Och varför är det alltid så bråttom just när det är som roligast? Från 0-5 år

Lördag 11 /12 klockan 14.00: Höra hemma med Teater Kung och Drottning

En föreställning om det mänskliga behovet av att ha någon plats att kalla sitt ”hem”. Varför är ditt hem inte mitt? Kan det bli mitt? Eller vårt? Med väldigt få ord men mycket rörelse och dans till nykomponerad musik av Ulf Eriksson får publiken följa karaktärerna när de försöker reda ut vad som är mitt och ditt och om det kan bli vårt? Från 2 år.

Bullan barnscen Hammarby

Mikaelikyrkan/S:ta Gertrud skolans gymnastikhall

Gratis biljetter hämtas/bokas i Mikaelikyrkan 021- 40 45 15, Hammarby mötesplats 072-083 13 46 samt på Hammarby bibliotek 021-39 46 80.

Lördag 9/10 klockan 14.00: Alla mot alla med 4:e teatern

En ordlös föreställning om rättvisa för hela familjen. I en sprängfylld scenkonstupplevelse där Charlie Chaplin, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr Bean är inspirationskällor. Från 3 år. Plats: Mikaelikyrkan

Lördag 27/11 klockan 14.00: Klunsen med Awake Projects

En medryckande, charmig och förtrollande dockteaterföreställning, framförd i en sagolikt utsmyckat scenografi. Utifrån barnboken Klunsen av Per Backman. Hunden Klunsen är missnöjd med sig själv och konstant önskar att han var något mer. Viljan att ha vad andra djur har tar över och gör honom till en väldigt annorlunda och konstig varelse! Vad händer då när han träffar en annan Kluns? Från 3 år. Plats: S:ta Gertrud skolans gymnastikhall

Bullan barnscen Råby, Råby centrum

Råby bibliotek (utomhus). Grattis biljetter hämtas/bokas på Råby Bibliotek Tel.: 021–398062 tel. direkt: 021–394617.

Lördag 23/10 klockan 12.00: Svenska ryttareliten med Teater Fenix

Svenska ryttareliten – clownmingel till häst. De två ryttarna minglar runt bland människorna i publiken, hittar sin plats och gör sig redo för riduppvisning. Från 6 år

Bullan barnscen Bäckby (i närheten av Bäckbyhuset)

Gratis biljetter hämtas/bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64.

Lördag 4/9 klockan 13.00: Allt i Loopar med Dan Knagg

Vad kan man göra med en loop-pedal, en mikrofon och barnens egna röster? Det blir en lek med ord, rytmer, toner och loopar med kraft att skingra blyghet, väcka nyfikenhet, glädje och förundran över ljudens oändliga universum. Allt kan hända när barn och vuxna bjuds in och påminns om livets loopar som bara går och går, dag för dag och år efter år. Från 6 år

Bullan barnscen Tillberga, Medborgarhuset, Kvistbergavägen 10

Gratis biljetter, boka via e-post: event@tillbergags.nu

Lördag 4/9 klockan 10.00: Alla mot alla med 4:e teatern

En ordlös föreställning om rättvisa för hela familjen. I en sprängfylld scenkonstupplevelse där Charlie Chaplin, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr Bean är inspirationskällor. Från 3 år

Lördag 18/9 klockan 10.00: Klunsen med Awake Projects

En medryckande, charmig och förtrollande dockteaterföreställning, framfört i en sagolikt utsmyckat scenografi. Utifrån barnboken Klunsen av Per Backman. Hunden Klunsen är missnöjd med sig själv och konstant önskar att han var något mer. Viljan att ha vad andra djur har tar över och gör honom till en väldigt annorlunda och konstig varelse! Vad händer då när han träffar en annan Kluns? Från 3 år.

Kontakta oss

Nicoletta Fornari

Kultursamordnare, stadsbiblioteket

Telefon: 021-39 10 05

Det här händer i Västerås

 • Arkeologidagen på Anundshög

  En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

 • Pettersbergsdagen

  Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

Nytt i Västerås

 • Prisade pedagoger och skolledare

  Idag har Pedagogiska priset och Skolledarpriset 2021 delats ut till framstående pedagoger och skolledare i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna vid tre ceremonier. Priset på 25 000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

 • Fler parkeringsappar i Västerås city

  Nu kan du välja din favoritapp när du ska betala för Västerås stads parkeringar i city. Det är samma taxa och samma koder i alla apparna, inga extra avgifter tillkommer.