Bullan barnscen

I drygt tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Om Bullan barnscen

Bullan barnscen är till för de allra minsta och deras vuxna. En tillgänglig scen för ett gott möte och trevlig samvaro. En scen med kontinuitet där teaterintresset kan väckas hos barnen men även hos de vuxna. Alla föreställningar ute i stadsdelarna är gratis. På Bullan barnscen Culturen visas föreställningarna på 4e Teaterns scen som kan ta emot större produktioner med mer scenografi. Där lägger vi ofta premiärer och tar en liten avgift för biljetterna.

Bullan barnscen samordnas av Västerås stad i samarbete med: 4e teatern, Västmanlands Teater, Västmanlandsmusiken, Elektra Folkets Bio, Culturen, Svenska kyrkan Västerås och Tillberga grannskapsservice.

Kultur händer överallt, mitt i vardagen. Det ska vara lätt att delta, oavsett ålder eller ekonomiska förutsättningar. Detta arbetar vi för varje dag och det är därför så roligt att komma ut med ännu ett program för Bullan barnscen. Fullt med härlig scenkonst som passar de yngsta!

Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn! Läs om hur du får tag på dina biljetter under respektive scen. Begränsat antal platser! Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Barnkultur i Västerås Länk till annan webbplats.

Bildtext

Programmet våren 2023

Bullan barnscen Bäckby, Bäckbyhuset

Gratis biljetter hämtas/bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64.

Lördag 6/5 klockan 13.00: Radio Trattofon med Cirkus Trattofon

Cirkus Trattofon rattar in en halsbrytande humorföreställning på sin tecknade radio. Men radion själv är inte med på noterna. Från 4 år.

Bullan barnscen, Culturen, 4e teatern, Sintervägen 6

Biljettpris: 50 kronor/vuxen, 20 kronor/barn – begränsat antal platser! Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60. Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen! Café med lekhörna!

Lördag 11/2 kl 14.00: Huller om buller med UusiTeatteri

Torsten och herr Sörselström ska bege sig på en resa runt jorden som de har planerat in i minsta detalj under flera månaders tid. Planen är så perfekt att några otrevliga överraskningar kan helt enkelt bara inte förekomma, eller är det verkligen så…? Hullerombuller! är ett spännande och fängslande äventyr som inte saknar fart. En föreställning som tar åskådaren till en oförglömlig resa runt världen, där man lär sig känna vår planets under och extraordinära fenomen. Denna interaktiva konstupplevelse är byggd runt fysisk teater, text, dans och samspel mellan åskådarna och skådespelaren

Häng med på ett otroligt roligt och spännande äventyr. Nu åker vi!

Spelas på svenska med inslag av finska. Från 4 år.

Lördag 11/3 kl 14.00: SNÖ med Dockteatern Tittut

Snön knarrar & gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Naturen är självklar, evig och okonstlad. En källa till energi och eftertanke. Det samiska språket har 200 ord för snö: Smält snö, flygigt snö, klibbig snö, hård snö, isig snö med mera. Genom dans och dockor gestaltas den samiska fjällvärlden. Från 4 år.

Lördag 25/3 kl 14.00: Alla mot alla med 4:e teatern

En ordlös föreställning om rättvisa för hela familjen. I en sprängfylld scenkonstupplevelse där Charlie Chaplin, Looney Tunes, Linus på linjen och Mr. Bean är inspirationskällor. Från 3 år.

Lördag 29/4 kl 14.00: Ludde med Teater Pero

Ludde är en självständig och uppfinningsrik figur som är nyfiken på världen. Ibland rör det ihop sig för Ludde men han hittar alltid en alldeles egen, egensinnig lösning. Teater Pero hyllar Ulf Löfgrens älskade barnbokskaraktär Ludde genom att bjuda in till en rolig, rytmisk, lekfull och jazzig föreställning – med livemusik. Från 2,5 år.

Bullan barnscen Hammarby, Mikaelikyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas i Mikaelikyrkan 021-40 45 15, samt på Hammarby bibliotek 021-39 46 80.

Lördag 29/4 klockan 14.00: Katten och hans vänner med Lina Rolf

Katten är lite busig, plötsligt är han borta. Var har han tagit vägen? När Katten hittas är han lite förkyld och ensam. Det är som att katten inte vet hur man ska göra för att vara vänner. Hur ska det gå, kommer katten bli frisk och kommer han hitta några vänner att leka med? En föreställning där både barn och vuxna får vara aktiva genom musiken. Från 2–5 år.

Bullan barnscen Råby, Råby centrum

Råby bibliotek Grattis biljetter hämtas/bokas på Råby Bibliotek Tel: 021-398062 tel. direkt: 021-394617.

Onsdag 21/6 kl 16.00: Korans magiska värld med Sousou och Maher

I Västafrika berättas sagor till den vackra klangen från instrumentet kora. Sousou och Maher för er rakt in i denna förtrollade värld av sånger och sagor med rötter från en månghundraårig historia. Tillsammans berättar de sagan om den stora ormen Miniyamba och spelar musik från Västafrika på ett mycket personligt och nära sätt och bjuder in barnen till sång, klapp och dans. Från 5 år.

Bullan barnscen Skultuna, Skultuna bibliotek

Gratis biljetter bokas/hämtas på Skultuna bibliotek 021-39 38 25.

Lördag 18/3 kl 14.00: Land i sikte med Susanne Lind & Jan Stenborg

Ett musikaliskt äventyr. Kapten Molly och hennes styrman Jack har hittat en karta med ett kryss på. Tänk om det är en skatt som är gömd där? Publiken får både uppleva och delta i detta tokroliga äventyr! Från 3 år.

Bullan barnscen Tillberga,Tillberga Medborgarhus

Gratis biljetter hämtas/bokas på Tillberga bibliotek tidigast en månad innan föreställning 021-81 65 30.

Lördag 18/2 kl 10.00: Ludde med Teater Pero

Ludde är en självständig och uppfinningsrik figur som är nyfiken på världen. Ibland rör det ihop sig för Ludde men han hittar alltid en alldeles egen, egensinnig lösning. Teater Pero hyllar Ulf Löfgrens älskade barnbokskaraktär Ludde genom att bjuda in till en rolig, rytmisk, lekfull och jazzig föreställning – med livemusik. Från 2,5 år.

Lördag 13/5 kl 10.00: Musen Märta och Dockan Marcho bygger bo med Teater Pelikanen

Musen Märta bygger ett bo men när hon går ut är det någon som busar med hennes saker. En fars för de minsta med lek, dramatik, rörelse och musik. Vi presenterar kända klassiska musikstycken av Mosart, Tjajkovskij, Moncini, Strauss, Eric Satie. Föreställningen avslutas men en liten dansworkshop. Från 1,5 år.

Bullan barnscen, Viksäng/Öster Mälarstrand, Arken/Viksängskyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas tidigast en månad innan föreställning i Viksängskyrkan 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.

Söndag 19/2 klockan 13.00: Ludde med Teater Pero

Ludde är en självständig och uppfinningsrik figur som är nyfiken på världen. Ibland rör det ihop sig för Ludde men han hittar alltid en alldeles egen, egensinnig lösning. Teater Pero hyllar Ulf Löfgrens älskade barnbokskaraktär Ludde genom att bjuda in till en rolig, rytmisk, lekfull och jazzig föreställning – med livemusik. Från 2,5 år.

Kontakta oss

Nicoletta Fornari

Kultursamordnare, stadsbiblioteket

Telefon: 021-39 10 05

Nytt i Västerås

Visa fler nyheter

Det här händer i Västerås