Bullan barnscen

I drygt tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Om Bullan barnscen

Bullan barnscen är till för de allra minsta och deras vuxna. En tillgänglig scen för ett gott möte och trevlig samvaro. En scen med kontinuitet där teaterintresset kan väckas hos barnen men även hos de vuxna. Alla föreställningar ute i stadsdelarna är gratis. På Bullan barnscen Culturen visas föreställningarna på 4e Teaterns scen som kan ta emot större produktioner med mer scenografi. Där lägger vi ofta premiärer och tar en liten avgift för biljetterna.

Bullan barnscen samordnas av Västerås stad i samarbete med: 4e teatern, Västmanlands Teater, Västmanlandsmusiken, Elektra Folkets Bio, Culturen, Svenska kyrkan Västerås och Tillberga grannskapsservice.

Kultur händer överallt, mitt i vardagen. Det ska vara lätt att delta, oavsett ålder eller ekonomiska förutsättningar. Detta arbetar vi för varje dag och det är därför så roligt att komma ut med ännu ett program för Bullan barnscen. Fullt med härlig scenkonst som passar de yngsta!

Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn! Läs om hur du får tag på dina biljetter under respektive scen. Begränsat antal platser! Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Barnkultur i Västerås

Bildtext

Bullan barnscen Barkarö, Bygdegård

Gratis biljetter bokas på barkarobygdegard@outlook.com.

Söndag 25/2 – Kl 14:00: Jag kan!

Teater Tre

Jag Kan! är ett kroppspoetiskt teateräventyr för de yngsta, om lyckan i att klara av. Om hur kämpigt det kan vara att lära nytt och hur stolt man blir när man plötsligt kan det man nyss inte kunde.

Från 2,5 år

Bullan barnscen Bäckby, Bäckbyhuset

Gratis biljetter hämtas/bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64.

Lördag 4/5 klockan 13.00: Gränsen

Teater Kung och Drottning

Ett tjockt rött streck har målats längst bort på gården där Nono bor. Där går gränsen. Det kliar i hela kroppen när Nono tänker på det där röda strecket. Det är förbjudet att gå över den röda gränsen men vad betyder egentligen förbjudet? Är det samma sak som farligt? Och gills det om man sträcker sig bara lite, lite över gränsen? Nono måste få veta.

Från 2,5 år.

Bullan barnscen, Culturen, 4e teatern, Sintervägen 6

Biljettpris: 50kr/vuxen, 20kr/barn. Begränsat antal platser! Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60. Alla barn bjuds på saft och bulle efter föreställningen! Café med lekhörna!

Lördag 10/2 kl 14.00: Didi & Gogo väntar på bussen

Dockteater Tittut

Didi och Gogo är vänner.De sitter på en bänk och väntar på bussen. Men bussen kommer inte.... Bänken blir en dansscen. Leken gör väntan till ett äventyr.En dramatisering av Anna Höglunds bok med samma namn.

Från 2,5 år

Lördag 9/3 kl 14.00: Modiga du

Teatteri Sydänkäpy

En påhittig prinsessa och hennes eftertänksamma nalle är helt olika men ändå oskiljaktiga. Så hur ska de göra när de en dag inte drar åt samma håll?En varm och rolig föreställning full av knasigheter och fantasi.

Framförs tvåspråkigt (svenska/finska) Från 4 år

Lördag 13/4 kl 14.00: Gränsen

Teater Kung och drottning

Ett tjockt rött streck har målats längst bort på gården där Nono bor. Där går gränsen. Det kliar i hela kroppen när Nono tänker på det där röda strecket. Det är förbjudet att gå över den röda gränsen men vad betyder egentligen förbjudet? Är det samma sak som farligt? Och gills det om man sträcker sig bara lite, lite över gränsen? Nono måste få veta.

Från 2,5 år. OBS! I det tryckta programmet står det fel datum för föreställningen Gränsen. Rätt dag är lördag 13/4 klockan 14.

Lördag 27/4 kl 14.00: Djur som ingen sett utom vi

KolKo Kollektiv kompaniet

En finstämd och humoristisk gestaltning av ett gäng egenartade fantasidjur. De osedda djuren får form och färg när de tar plats på scenen.

Från 2,5 år

Bullan barnscen Råby, Råby centrum

Gratis biljetter hämtas/bokas på Råby Bibliotek 021-39 80 62
eller direkt på 021-39 46 17.

Lördag 20/4 kl 11.00: Den magiska boken

Awake projects

Följ med in i den magiska bokens förunderliga värld och möt den notoriskt nyfikna lilla elefanten som är fruktansvärt frågvis. Vi beger oss ut på jakt efter svaret på frågan " Vad äter krokodilen till middag?" En magisk teaterupplevelse med en POP UP bok i storformat i centrum som berättar sagan om hur elefanten fick sin snabel, baserad på en barnbok av Rudyard Kipling.

Från 2,5 år

Bullan barnscen Tillberga,Tillberga Medborgarhus

Gratis biljetter hämtas/bokas på Tillberga bibliotek tidigast en månad innan föreställning 021-81 65 30.

Lördag 25/5 kl 11.00: Gränsen

Teater Kung & Drottning

Ett tjockt rött streck har målats längst bort på gården där Nono bor. Där går gränsen. Det kliar i hela kroppen när Nono tänker på det där röda strecket. Det är förbjudet att gå över den röda gränsen men vad betyder egentligen förbjudet? Är det samma sak som farligt? Och gills det om man sträcker sig bara lite, lite över gränsen? Nono måste få veta.

Från 2,5 år

Bullan barnscen, Viksäng/Öster Mälarstrand, Arken/Viksängskyrkan

Gratis biljetter hämtas/bokas tidigast en månad innan föreställning i Viksängskyrkan 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.

Söndag 18/2 klockan 13.00: Tango

Hedmans teater

Det lilla Marsvinet ska flytta ut och en ny hyresgäst är på väg. Nu undrar de andra djuren i huset vem det är som ska flytta in. En föreställning om att inte låta rädslan begränsa, utan istället nyfikenheten berika våra liv.

Från 2 år

Bullan barnscen Önsta Gryta ,Önsta Gryta kyrka

Gratis biljetter hämtas/bokas i Önsta Gryta kyrka Ida.Hugosson2@svenskakyrkan.se eller 021-404117.

Lördag 6/4 klockan 10.00: Boll? Boll. Boll!

Mittiprickteatern

Med rörelse, musik och sång lotsas barnen genom en sagolik värld fylld av böljande hav och glupska (men snälla) monster, drömska horisonter och en oändlig massa bollar i alla storlekar och färger.Ljuvlig visuell och musikalisk smällkaramell för de yngsta om olika sätt man kan uttrycka sig på.

Från 2,5 år

 

 

Idag har BULLAN barnscen filialer i sju stadsdelar, där utgångspunkten är att föreställningarna ska vara gratis för besökarna. Speciellt för BULLAN barnscen är att hela stadens program presenteras i gemensamma trycksaker, via Facebook-sidan Barnkultur i Västerås och med gemensam pressinformation. Spelplatsen får färdiga affischer till varje föreställning.

ALLMÄNT
Målgrupp: barn cirka 2–8 år med deras familjer, vissa föreställningar kan vända sig till både något yngre och något äldre barn.
Omfattning: cirka 2–4 föreställningar/år, på regelbunden basis; nya BULLAN barnscener kan bara startas där det finns en ambition att behålla verksamheten över tid.
Förställningstid: BULLAN barnscen ges i första hand på lördag–söndag, på tider som passar familjerna

TEKNIK
Tekniska krav: Det finns föreställningar av hög kvalitet för både små och stora lokaler! Men i en liten lokal blir det förstås inte riktigt samma föreställningar som i en stor.
Bygg-/rivtid: Barnteater förutsätter ofta 1–2 timmars byggtid och cirka 1 timmes rivtid.

KOSTNAD
Enligt överenskommelse, till exempel 3 000 kronor/föreställning eller 4 000 kronor/termin (två tillfällen). För publiken ska det vara kostnadsfritt.

Affischer för vårens BULLAN barnscen
Ni som arrangör får tryckta affischer/föreställning skickade till er per post.

Vill du ansvara för en BULLAN barnscen i din stadsdel – Välkommen att ta kontakt, så berättar vi mer!

Kontakta oss

Elisabeth Fogelberg

Kultursamordnare, kultur och evenemang

Telefon: 021-39 85 42

elisabeth.fogelberg@vasteras.se

Nytt i Västerås

Det här händer i Västerås