Visa sökformulär

Bullan barnscen

I drygt tio år har vi med Bullan barnscen kunnat erbjuda scenkonst för de
allra minsta och dess vuxna. Allt började 2010 på 4:e teatern på Culturen. Namnet blev Bullan eftersom barnen bjöds på bullar efter föreställningen. Efter det har scenerna ökat runtom i Västerås. Vi är stolta över den bredd av kultur vi lyckas erbjuda på Bullans barnscener och inte minst att den alltid är gratis ute i stadsdelarna. Tillgänglig för så många som möjligt!

Programmet våren 2022

BULLAN barnscen är till för de allra minsta och deras vuxna. En tillgänglig scen för ett gott möte och trevlig samvaro. En scen med kontinuitet där teaterintresset kan väckas hos barnen men även hos de vuxna. Alla föreställningar ute i stadsdelarna är gratis. På BULLAN barnscen CuLTUREN visas föreställningarna på 4:e Teaterns scen som kan ta emot större produktioner med mer scenografi. Där lägger vi ofta premiärer och tar en liten avgift för biljetterna.

BULLAN barnscen samordnas av Västerås stad i samarbete med: 4:e teatern, Attendo, Västmanlands Teater, Västmanlandsmusiken, Elektra Folkets Bio, CuLTUREN, Svenska kyrkan Västerås och Tillberga grannskapsservice.

Kultur händer överallt, mitt i vardagen. Det ska vara lätt att delta, oavsett ålder eller ekonomiska förutsättningar. Detta arbetar vi för varje dag och det är därför så roligt att komma ut med ännu ett program för BULLAN barnscen. Fullt med härlig scenkonst som passar de yngsta!

Varje föreställning har en rekommenderad ålder men den passar även för äldre barn! Läs om hur du får tag på dina biljetter under respektive scen. Begränsat antal platser! Eventuella ändringar i programmet meddelas i det aktuella evenemanget på Facebook.

Råd och rekommendationer som ligger kvar efter 9 februari

 • Alla som är över 12 år bör vaccinera sig så snart som möjligt.
 • Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du har symtom som kan vara covid-19.
 • Vuxna personer som inte har vaccinerat sig bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

Bullan barnscen på Facebook, Barnkultur i Västerås Länk till annan webbplats.

Bildtext

BÄCKBY, BÄCKBYHUSET

Gratis biljetter hämtas/bokas på Bäckby bibliotek 021-39 80 64.

Lördag 23/4 klockan 14.00: Vem ser Dim med Teater Pero

En pjäs om att vara väldigt liten men ändå inte minst. I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim. Från 2,5 år.


CULTUREN, 4E TEATERN, SINTERVÄGEN 6

Biljettpris: 75kr/vuxen; 20kr/barn- begränsat antal platser. Bokning: bokning@elektrabio.se eller 021-12 30 60. Alla barn bjuds
på saft och bulle efter föreställningen. Café med lekhörna.

Lördag 12/2 klockan 14.00: Vem ser Dim med Teater Pero

En pjäs om att vara väldigt liten men ändå inte minst. I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim. Från 2,5 år.

Lördag 19/3 klockan 14.00: Svempas nappar med Teater Tre

En barnkomedi med hög igenkänningsfaktor för 3–6 åringar och deras vuxna. En mat-kabaret
om bebbe, pappor, korvar och nappar. Om kärlek, vardag, upprepning och förtröstan. Om småbarnsårens kärleksfulla men
kravfyllda bebis-service. Från 3 år.


HAMMARBY MIKAELIKYRKAN

Gratis biljetter hämtas/bokas i Mikaelikyrkan 021- 40 45 15, Hammarby mötesplats 072-083 13 46 samt på Hammarby
bibliotek 021-39 46 80.

Lördag 29/1 klockan 14.00: Vem ser Dim med Teater Pero – INSTÄLLD!

En pjäs om att vara väldigt liten men ändå inte minst. I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka. Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim. Från 2,5 år.


HAMMARBY MÖTESPLATS

Gratis biljetter hämtas/bokas i Mikaelikyrkan 021- 40 45 15, Hammarby mötesplats 072-083 13 46 samt på Hammarby
bibliotek 021-39 46 80.

Lördag 26/3 klockan 14.00: Nya skor! med Moliére Ensemblen

Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig! Från 3 år.

Lördag 14/5 klockan 14.00: Kompispatrullen – OBS! Spelas utomhus på Nybyggeskolans fotbollsplan i samband med Hammarby vårfest

I den här musikföreställningen handlar sångerna och de interaktiva samtalen om barns rättigheter. De använder musiken för att prata med barn om viktiga saker. Självklart blir det dans också… och trolleri! Från 4 år.


RÅBY, RÅBY CENTRUM

Råby bibliotek (utomhus). Gratis biljetter hämtas/bokas på Råby Bibliotek tel. 021-398062 tel. direkt: 021-394617.

Lördag 14/5 klockan 12.00: Trio Smack med Dotterbolaget

En trickbaserad föreställning gjord för att spelas utomhus. En clowntrio jobbar på fullaste allvar med att roa publiken. De bjuder på en fysisk föreställning med magitricks, enhjulingsnummer och clowneri. Från 5 år.


SKULTUNA, SKULTUNA BIBLIOTEK

Gratis biljetter bokas/hämtas på Skultuna bibliotek 021-39 38 25.

Lördag 7/5 klockan 14.00: Gropen med Cirkus Tigerbrand

"Bakom gymnastiksalen ligger Gropen. Någon tog bort en massa grus där förr i tiden. Nu finns där sly och stubbar, grenar och stenar. Och man kan vara där och leka. Vad som helst. Hur länge som helst. Alla älskar Gropen. Utom dom vuxna. Dom hatar Gropen." Gropen är en livsbejakande berättelse om barns rätt till lek och fantasi. En påminnelse om vikten av orörda områden, om ostyrda lekar och också om att själv ibland släppa kontrollen och hitta nya stigar.


TILLBERGA,TILLBERGA MEDBORGARHUS

Gratis biljetter hämtas/bokas på Tillberga bibliotek tidigast en månad innan föreställning 021-81 65 30.

Lördag 20/3 klockan 10.00: Svempas nappar med Teater Tre

En barnkomedi med hög igenkänningsfaktor för 3–6 åringar och deras vuxna. En mat-kabaret om bebbe, pappor, korvar och nappar. Om kärlek, vardag, upprepning och förtröstan. Om småbarnsårens kärleksfulla men kravfyllda bebis-service. Från 3 år.

Lördag 21/5: Akropanik med Cirkus Trattofon, utomhus på Bergstrandsfestivalen.

Möt två förvirrade artister i ett stumfilmsinspirerat slapstick med mycket värme. Akrobatisk varieté med avslutande prova
på-workshop. Från 3 år.

Information om tid, se separat festivalfolder.


VIKSÄNG/ÖSTER MÄLARSTRAND, ARKEN/VIKSÄNGSKYRKAN

Gratis biljetter hämtas/bokas tidigast en månad innan föreställning i Viksängskyrkan 021-81 46 55, helena.persson@svenskakyrkan.se.

Söndag 13/2 klockan 13.00: I väntan på tåget med Teater Fenix – INSTÄLLD!

Hur är det att komma för tidigt till tågstationen och behöva vänta? Tråkigt, jättetråkigt, men snart ska det bli riktigt
skoj. Från 0–5 år.

Söndag 3/4 klockan 13.00: Skynda på! Med Torgteatern

En musikfylld föreställning om en förälder och ett barn, om fantasi och lek och om tid. Tid som måste passas och kläder som ska kläs på, en helt vanlig morgon. Vad är tid? Och varför är det alltid så bråttom just när det är som roligast? Från 0–5 år.

Kontakta oss

Nicoletta Fornari

Kultursamordnare, stadsbiblioteket

Telefon: 021-39 10 05

E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

 • Ny ljudvandring berättar Djäknebergets historier

  Djäkneberget är ett mycket omtyckt och välbesökt område i Västerås. Här finns unik kulturmiljö och stora naturvärden. Nu lanserar Västerås stad en ljudvandring där du kan uppleva bergets historia och träffa många västeråsare som har egna minnen och en relation till berget.

 • Rapporter från förskole- och skolenkäter 2022

  Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar ständigt med att förbättra och utveckla kvaliteten i verksamheten. Rapporterna och resultaten från årets förskole- och skolenkäter är nu tillgängliga.

 • Rapport från förskoleenkäter 2022

  I årets förskoleenkät är både barn och vårdnadshavare generellt nöjda med verksamheten i förskolan. Vårdnadshavarna är mest nöjda med förskolornas bemötande av barnen, och minst nöjda med löpande information om barnets tillvaro.