Musik

Närbild på en orkesters instrument.

Västerås har en mängd olika musikscener. Många av landets mest uppskattade sångare och musiker kommer härifrån. Inom jazz- och improvisationsmusik är Västerås ett begrepp, såväl inom landet som internationellt. Här finns dessutom ett rikt amatörmusikliv.

Västerås Konserthus

I Västerås Konserthus kan du ta del av folk- och världsmusik, pop/rock, visor, schlager, jazz, kammarmusik och symfoniorkester. Västmanlandsmusiken är ett kommunalförbund och i verksamheten ingår även Västerås Sinfonietta som består av 33 musiker.

Västerås Konserthus

Västerås Kulturskola

Västerås Kulturskola ger dig som är 0-20 år och är bosatt i Västerås, möjlighet att hitta ditt egna uttryck i musik, dans, teater och bild. Undervisningen sker dels i Växhuset, Viktor Larssons Plats och dels i omkring 20 olika skolor i Västerås stad. Västerås Kulturskola har också uppvisningar runtom i staden.

Västerås Kulturskola

Västerås Cityfestival

Västerås Cityfestival är en stadsfest under en vecka på sommaren för hela Västerås. Den präglas av ett stort värdskap där alla ska känna sig välkomna. Festivalen har ett brett utbud av aktiviteter där alla besökare ska ha möjlighet att känna sig delaktiga. Under hela veckan fylls västerås av både lokala samt kända musiker.

Västerås Cityfestival