Logotyp
Visa sökformulär

Gratis sommarlovsaktiviteter för unga

Här har vi samlat bra tips på saker att göra på sommarlovet i Västerås för dig som är 6-15 år. 
Aktiviteterna är gratis och till flera av dem kan du bara dyka upp, utan att anmäla dig i förväg. 

Ha ett riktigt kul sommarlov!

I sommar finns det massor av roliga saker att göra i Västerås. Helt gratis! Konst, sport, musik, teater. Bad, djur, grillning och bus. Vissa är läger eller dag-kollon. Andra festivaler eller sommaröppna verksamheter. En del kräver anmälan i förväg och annat är det bara att dyka upp på. Ta med dig dina kompisar och ha kul tillsammans, eller hitta nya vänner. Vi hoppas att din sommar blir både rolig, spännande och annorlunda. Och alldeles, alldeles fantastisk!

Vi har samlat aktiviteterna i en broschyr som skickas hem till ett barn i varje familj, men självklart är den och aktiviteterna till för alla barn mellan 6 och 15 år. Du hittar även broschyren här nedan, och kan klicka dig vidare direkt från den till dem som arrangerar de aktiviteter som du är intresserad av. Läs igenom hela broschyren, välj och vraka!

Öppna foldern med alla gratis sommarlovsaktiviteter här.PDF

Fritidsgårdarnas öppettider och aktiviteter hela sommaren hittar du via den här länken.PDF

Framsida sommarlovsaktiviteter 2017

Ytterligare aktiviteter

BK Rapid’s Sommarkollo på Ridön

Kom ut från stan och upplev den svenska naturen! Vi kommer att hinna med natur, kultur, lek, idrott samt graffitimålning och spökrundor. Du kan paddla kanot eller kajak eller fiska.

Datum och tid: vecka 28, måndag till fredag kl 9-16

Ålder: 6-15 år

Plats: Björkudden, Ridön

Arrangör: Rapid boxning

Anmälan: Ingen anmälan krävs – kom och var med!

Mer info: Alexander Wennersten: wennersten@live.com 0739- 31 48 79, Billy Lazcano: billy_laz@hotmail.com 0735-29 57 49

Övrigt: Båten ”Havsörnen” går från färjekajen. Avstigning sker vid Ridön ”lastudden”. Karta och länk till rederiet finns här: http://www.rederimalarstaden.se/karta-over-ridonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kultur i stadsdelarna: juni-augusti

I nedanstående folder hittar du kulturaktiviteter som genomförs i Västerås olika stadsdelar under sommarmånaderna. Här finns aktiviteter för barn, ungdomar, vuxna och hela familjen. Kultur i stadsdelarna: juni - augusti.PDF

Framsida sommarlovsaktiviteter 2017

Regeringen har fördelat medel till alla kommuner för att satsa på kostnadsfria sommarlovsaktiviteter 2017, för barn i åldern 6-15 år. Västerås stads ambition är att samla alla kostnadsfria aktiviteter på ett ställe, med målet att så många barn som möjligt ska få möjlighet att delta. Läs mer om projektet här.

Kontakta oss

Per-Inge Hellman

Stadsledningskontoret, Västerås stad

021-39 33 33

Kontakt

Relaterade dokument

Det här händer i Västerås

  • Europeiska trafikantveckan

    Var med på Europeiska trafikantveckan den 16-22 september. Vi inleder på lördag med fria bussresor i hela Västerås kommun.

Nytt i Västerås

  • Arbetet med Sjökrogen fortsätter

    Sedan fastigheten med Sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

  • Nytt hundbad i Västerås

    I sommar finns ett nytt hundbad i Västerås tillgängligt för hundägare och deras hundar. Den nya platsen där kopplade hundar tillåts bada ligger på södra Björnön där du nu kan sola och bada tillsammans med din hund.

Hjälpte informationen på denna sida dig?