Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Tjej i vuxenutbildning

Chatta med studievägledare

Via chatten har du som är vuxen och intresserad av att studera i Västerås möjlighet att få studievägledning och information av studievägledare från Vuxenutbildningscentrum. Chatten är öppen tisdagar 17.00-21.00.
Lekande barn

Ändrade rutiner för förskola och pedagogisk omsorg

Från 1 januari 2015 gäller ändrade rutiner för kö och erbjudande av plats i förskola och pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare) i Västerås.

Introduktionskurs till Barnpilot

Arbetar du med barn och är engagerad i frågor som rör barn som far illa? Då kanske barnpilotsverksamheten är något för dig. Nästa introduktionskurs hålls i februari.

Ung och mår dåligt

Mår du dåligt? Eller mår ditt barn dåligt? Här hittar du information om den hjälp, stöd och vård som samhället erbjuder barn och ungdomar som mår dåligt.
Arenan, illustration

Arenan, vägledning för ungdomar

Arenan är till för dig som bor i Västerås, är mellan 16-20 år och inte går ett nationellt program på gymnasiet eller som är på väg att avbryta dina gymnasiestudier.
Nyheter
vägbana
2015-01-15
Under vecka 4 (19-23 januari) genomför Skiljeboskolan en temavecka med fokus på studie- och yrkesvägledning. Samarbeten med olika företag, besök av Ung Företagsamhet och rapparen Petter är några av programinslagen.
Kalender
2015-02-10
Aulan, Wenströmska byggnaden och Scenen, Carlforsska gymnasiet
Den 10 februari ges gymnasieeleverna på Västerås stads kommunala gymnasieskolor en unik möjlighet att träffa en författare. Då besöks skolorna av Arkan Asaad, författaren till den hyllade romanen ”Stjärnlösa nätter” som utkom 2011.