Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Pojke, Mostphotos

Informationsmöten inför val till förskoleklass

Under hösten bjuder grundskolorna i Västerås in till informationsmöten. Föräldrar får information om skolornas inriktningar och profiler.
Elever, Mostphotos

Informationsmöten inför val till årskurs 6 och 7

Under hösten bjuder grundskolorna i Västerås in till informationsmöten. Föräldrar och elever får information om skolornas inriktningar och profiler.

Barnen i Västerås lyser upp Stadsparken!

Fredagen den 21 november med start klockan 18.00 kommer tusentals lyktor gjorda av barnen i Västerås att lysa upp Stadsparken. Det är en manifestation som görs runt om i landet för att synliggöra barnen i staden.
Lekplats

Hitta rätt på karta

Hitta var förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med mera finns placerade med hjälp av digitala kartor.
Vuxen och gymnasieelever, fotograf Pia Nordlander, Bildn

Öppet hus på gymnasieskolor

Under hösten och våren är det öppet hus på gymnasieskolorna i Västerås. Blivande gymnasieelever får information om skolornas program, inriktningar och profiler.
Nyheter
Pedagogiska pristagare 2014
2014-11-20
Under festliga former tog fyra framstående pedagoger i Västerås emot årets Pedagogiska pris. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till kompetensutveckling, studieresa eller liknande.
Kalender
2014-12-09
Stadshuset, sammanträdesrum A287
Grundskolenämnden sammanträder tisdag den 9 december. Mötet inleds med 15 minuter allmänhetens frågestund. Välkommen!