Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Litteralajk logga

Litteralajk- litteraturfestival för barn och unga

Med litteraturfestivalen Litteralajk, 22-29 november, vill vi öka läsningens betydelse för barn och unga och inspirera till läslust. Festivalen vänder sig till barn i alla åldrar, personal inom förskola, skola, fritidsgårdar och bibliotek samt föräldrar.
Elever, Mostphotos

Informationsmöten inför val till årskurs 6 och 7

Under hösten bjuder grundskolorna i Västerås in till informationsmöten. Föräldrar och elever får information om skolornas inriktningar och profiler.
Vuxen och gymnasieelever, fotograf Pia Nordlander, Bildn

Öppet hus på gymnasieskolor

Under hösten och våren är det öppet hus på gymnasieskolorna i Västerås. Blivande gymnasieelever får information om skolornas program, inriktningar och profiler.
Lekplats

Hitta rätt på karta

Hitta var förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med mera finns placerade med hjälp av digitala kartor.
Kontaktcenters personal

Kontaktcenter svarar på frågor om förskola och skola

Västerås stads Kontaktcenter svarar på frågor kring förskola och skola, till exempel behov och placering i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg, skolskjuts samt för övergripande information om förskola och skola.
Nyheter
Pedagogiska pristagare 2014
2014-11-20
Under festliga former tog fyra framstående pedagoger i Västerås emot årets Pedagogiska pris. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till kompetensutveckling, studieresa eller liknande.
Kalender
2014-12-09
Stadshuset, sammanträdesrum A287
Grundskolenämnden sammanträder tisdag den 9 december. Mötet inleds med 15 minuter allmänhetens frågestund. Välkommen!