Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Illustration, Sofia Hedlund

Nominera till pedagogiska priset 2014!

Dags att nominera skickliga pedagoger till Västerås pedagogiska pris 2014. Nomineringstiden är 1-23 september. Välkommen att nominera!

ORIGO - en väg in i förskola och skola

Alla nyanlända barn och ungdomar ska ges likvärdiga möjligheter och förutsättningar till en bra skolstart i Västerås.
Skolbuss

Skolskjuts och elevresor

Skolorna har startat i Västerås och därmed också skolskjutsverksamheten. Turlistan och information om skolskjuts och elevresor hittar du här.
Ungdomsdialogs logotyp

Ökad dialog mellan ungdomar och politiker

Du som är ung ska känna att du har inflytande i de politiska beslut som tas i Västerås stad. Är du mellan 12 och 20 år och vill vara med och påverka politiken? Kontakta oss som arbetar med Ungdomsdialog. Vi vill veta vad du tycker!
Blankett samlat betygsdokument

Slutbetyg i vuxenutbildning

Nya regler gör att ett slutbetyg får utfärdas senast den 1 juli 2015. Har du ett samlat betygsdokument och vill läsa mot ett slutbetyg ta kontakt med studievägledarna på Vuxenutbildningscentrum.
Nyheter
2014-08-19
Klimatmatchen är en tävling för barn och ungdomar mellan 10 och 16 år som är med i ett lag eller annan fritidsgrupp. Tävlingen går ut på att cykla, samåka eller åka kollektivt så mycket man bara kan till sina aktiviteter under september månad.
Kalender
Illustration, Sofia Hedlund
2014-09-01 till 2014-09-23
Framstående pedagoger är värda att uppmärksammas. Därför delar Västerås stad varje år ut pedagogiska priset. Sista dag att nominera är tisdag 23 september. Välkommen att nominera!