Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Tjej som studerar

Ansökan till vuxenutbildning 2015

Vuxenutbildningen i Västerås har gjort en ny upphandling av utbildning. Den 6 oktober kommer de skolor som erbjuder utbildningar från januari 2015 att presenteras. Under perioden 6 oktober till och med 6 november kan du lämna in din ansökan för kursstarter i januari.

Yrkesmässa i Bäckbyhuset

Kom och låt dig inspireras på yrkesmässan i Bäckbyhuset. På mässan får du chansen att se ett brett urval av yrken som finns. Framförallt yrken där det kan finnas ett framtida rekryteringsbehov.
Höstlovstips

Höstlovstips för alla barn

Här finns massor av tips för alla barn som vill hitta på något roligt under höstlovet.
Kontaktcenters personal

Kontaktcenter svarar på frågor om förskola och skola

Västerås stads Kontaktcenter svarar på frågor kring förskola och skola, till exempel behov och placering i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg, skolskjuts samt för övergripande information om förskola och skola.
Flicka med böcker

Läskampen 2014

Rekordhögt intresse för årets Läskamp där klasser i Västerås grundskolor tävlar mot varandra för att se vem som läser mest.
Nyheter
2014-10-16
Brandthovda förskola har i veckan gästats av partnerskolor från Gloucester i England, Jerez de Frontera i Spanien och Vezac i Frankrike, som har varit här för att inspireras och lära av deras utomhuspedagogik inom natur och miljö.
Kalender
Höstlöv
2014-10-27 till 2014-10-31
Västerås skolor har höstlov vecka 44, den 27-31 oktober.