Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Skolbuss

Skolskjuts och elevresor

Skolorna har startat i Västerås och därmed också skolskjutsverksamheten. Turlistan och information om skolskjuts och elevresor hittar du här.
Logotyp för Facebook

Vuxenutbildningscentrum på Facebook Symbol för länk till extern webbplats

Vuxenutbildningscentrum finns på Facebook med aktuell information om vuxenutbildning. Gilla Vuxenutbildningscentrum på Facebook, så får du uppdateringar med aktuell information.
Blankett samlat betygsdokument

Slutbetyg i vuxenutbildning

Nya regler gör att ett slutbetyg får utfärdas senast den 1 juli 2015. Har du ett samlat betygsdokument och vill läsa mot ett slutbetyg ta kontakt med studievägledarna på Vuxenutbildningscentrum.

ORIGO - en väg in i förskola och skola

Alla nyanlända barn och ungdomar ska ges likvärdiga möjligheter och förutsättningar till en bra skolstart i Västerås.

Gemensamma gränser hjälper tonåringar att stå emot alkohol

Prata med din tonåring om vad det innebär att börja en ny skola/klass och finna sin roll i ett nytt sammanhang.
Nyheter
2014-08-19
Klimatmatchen är en tävling för barn och ungdomar mellan 10 och 16 år som är med i ett lag eller annan fritidsgrupp. Tävlingen går ut på att cykla, samåka eller åka kollektivt så mycket man bara kan till sina aktiviteter under september månad.
Kalender
2014-08-27
Stadshuset, sammanträdesrum A391
Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden sammanträder onsdag den 27 augusti. Mötet inleds med 15 minuter allmänhetens frågestund. Välkommen!