Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Lekplats

Hitta rätt på karta

Hitta var förskolor, grundskolor och gymnasieskolor med mera finns placerade med hjälp av digitala kartor.

Tips för påsklovslediga!

Nu är det påsklov och många barn är lediga. Här hittar du tips på roliga saker att hitta på under lovet!

Ung och mår dåligt

Mår du dåligt? Eller mår ditt barn dåligt? Här hittar du information om den hjälp, stöd och vård som samhället erbjuder barn och ungdomar som mår dåligt.
Kontaktcenters personal

Kontaktcenter svarar på frågor om förskola och skola

Västerås stads Kontaktcenter svarar på frågor kring förskola och skola, till exempel behov och placering i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg, skolskjuts samt för övergripande information om förskola och skola.
Nyheter
2014-04-15
Den 23 april åker en grupp ungdomar från Hahrska gymnasiet till Rotterdam. Resan ingår i projektet Voices of youth, som handlar om att hitta arbetsätt för att arbeta med ungdomar så att de kan få sina röster hörda av politiker och beslutsfattare.
Kalender
2014-04-23
Grusplanen mellan Önstaskolan och Piltorpsskolan
Vecka 17 är det skräpplockardagar i Västmanland. På Önsta-Gryta samverkar flera skolor, förskolor, fritidsgård- och klubb, områdessamordnare och Mimer för att skapa ett upplevelserikt skräpplockarevent för barnen i området.