Förskola och skola

Välkommen att ta del av information om förskola, fritidshem, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola, särskola och vuxenutbildning i Västerås.
Illustration, Sofia Hedlund

Nominera till pedagogiska priset 2014!

Dags att nominera skickliga pedagoger till Västerås pedagogiska pris 2014. Nomineringstiden är 1-23 september. Välkommen att nominera!
Flicka

Allmän förskola för 3-5-åringar

Alla barn som är 3-5 år har rätt till allmän förskola från och med höstterminen det år de fyller tre år. Den omfattar tre timmar per dag och är avgiftsfri. Läs mer här.
Tjej som studerar

Ansökan till vuxenutbildning 2015

Vuxenutbildningen i Västerås har gjort en ny upphandling av utbildning. Den 6 oktober kommer de skolor som erbjuder utbildningar från januari 2015 att presenteras. Under perioden 6 oktober till och med 6 november kan du lämna in din ansökan för kursstarter i januari.
Kontaktcenters personal

Kontaktcenter svarar på frågor om förskola och skola

Västerås stads Kontaktcenter svarar på frågor kring förskola och skola, till exempel behov och placering i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg, skolskjuts samt för övergripande information om förskola och skola.

Ung och mår dåligt

Mår du dåligt? Eller mår ditt barn dåligt? Här hittar du information om den hjälp, stöd och vård som samhället erbjuder barn och ungdomar som mår dåligt.
Nyheter
2014-09-18
I Västerås finns sedan en tid IKT-mentorer som har en viktig roll i att utveckla det pedagogiska arbetet med hjälp av digitala verktyg i de kommunala skolverksamheterna. Det uppmärksammas nu av Gävle kommun, som i förra veckan besökte Västerås.
Kalender
Illustration, Sofia Hedlund
2014-09-01 till 2014-09-23
Framstående pedagoger är värda att uppmärksammas. Därför delar Västerås stad varje år ut pedagogiska priset. Sista dag att nominera är tisdag 23 september. Välkommen att nominera!