Visa sökformulär

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna är en mötesplats för dig mellan 13-18 år. Vi erbjuder idrott och andra aktiviteter och vi lagar och serverar mat och fika. Du kan också spela biljard och bordtennis, lyssna på musik eller bara umgås med kompisar.

Bra länkar

Fritidsgårdar i Västerås

Om fritidsgårdar

I Västerås finns det 16 fritidsgårdar. Här kan du till exempel spela biljard och bordtennis, lyssna på musik eller bara umgås med kompisar. Elektronik och data är andra ämnen som lockar. På många gårdar finns både tjej- och killgrupper. En kafégrupp är vanlig, liksom grupper för idrott, hantverk, drama och utflykter. Öppettiderna varierar.

Läs mer på Fripunkt fritidsgårdarnas egen webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Fritidsforums webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors webbplatslänk till annan webbplats

För vem

Något för alla?

Fritidsgårdarna i Västerås vänder sig till dig som är mellan 13 och 18 år. Gårdarna är några av de viktigaste mötesplatserna för unga. Här kan du och dina vänner mötas och träffa andra vuxna än föräldrar och lärare. Fritidsgården är en arena där du kan få tillfälle att pröva nya aktiviteter, få kulturupplevelser och ägna dig åt eget skapande.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

I Västerås finns det 14 kommunala fritidsgårdar samt två som drivs i enskild regi av kooperativ. Du får lära dig att arrangera kultur- och fritidsaktiviteter av skilda slag. Du får också lära dig att ta ansvar. Jämställdhet och demokrati vävs naturligt in i en mångfald av verksamhetsformer. Verksamheten är givetvis drogfri.

För att kunna erbjuda en verksamhet av hög kvalitet samarbetar fritidsgårdarna med exempelvis föreningar, skolor och andra i närmiljön. Dessutom samverkar stadens olika fritidsgårdar med varandra. Målet är att alla ungdomar ska hitta meningsfulla aktiviteter utifrån sina egna intressen.

Vill du veta mer om fritidsgårdarna i Västerås och om deras verksamhet kontakta respektive gård.

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor om förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 07.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

 • Prisceremoni för Pedagogiska priset 2018

  Pedagogiska priset 2018 delas ut till pedagoger i Västerås. De får priset för ett utmärkande pedagogiskt arbete. De tre prisen på 25 000 kronor delas ut av de pedagogiska nämndernas ordföranden.

 • Sista dagen att ansöka om kulturstipendium

  Fler än 800 personer har fått Västerås kulturstipendium. Kulturstipendiet kan sökas inom följande områden: Scenkonst (musik, teater, dans), Bild (konst, film, foto), Kulturarv/vetenskap, Litteratur ...

Nytt i Västerås

 • Nominerade till Pedagogiska priset 2018

  Det har kommit in rekordmånga nomineringar till Pedagogiska priset och här presenterar vi de nominerade. Tack till alla er som har nominerat en pedagog, ett arbetslag eller en verksamhet. Fredag den 14 december klockan 11 tillkännages vinnarna av Pedagogiska priset 2018 i stadshuset. Vinnarna meddel...

 • Kampanj mot tvångsgifte och utbildning om könsstympning

  Sommarlovet närmar sig och då ökar risken för att barn kan komma att giftas bort då de reser till sina hemländer. Därför genomför Västerås stad tillsammans med Länsstyrelsen Västmanland en informationskampanj som riktar sig till de som i sitt yrke möter barn i riskzonen. Kampanjen vill också nå ungd...

 • Nu börjar vi bygga på Bäckby

  I vårt arbete med utveckling av Bäckby har vi stött på kommentarer om att utvecklingen går så långsamt. Det var då det, nu kommer det att gå undan.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?