Visa sökformulär

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna är en mötesplats för dig mellan 13-18 år. Vi erbjuder idrott och andra aktiviteter och vi lagar och serverar mat och fika. Du kan också spela biljard och bordtennis, lyssna på musik eller bara umgås med kompisar.

Bra länkar

Fritidsgårdar i Västerås

Om fritidsgårdar

I Västerås finns det 16 fritidsgårdar. Här kan du till exempel spela biljard och bordtennis, lyssna på musik eller bara umgås med kompisar. Elektronik och data är andra ämnen som lockar. På många gårdar finns både tjej- och killgrupper. En kafégrupp är vanlig, liksom grupper för idrott, hantverk, drama och utflykter. Öppettiderna varierar.

Läs mer på Fripunkt fritidsgårdarnas egen webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Fritidsforums webbplatslänk till annan webbplats

Läs mer på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors webbplatslänk till annan webbplats

För vem

Något för alla?

Fritidsgårdarna i Västerås vänder sig till dig som är mellan 13 och 18 år. Gårdarna är några av de viktigaste mötesplatserna för unga. Här kan du och dina vänner mötas och träffa andra vuxna än föräldrar och lärare. Fritidsgården är en arena där du kan få tillfälle att pröva nya aktiviteter, få kulturupplevelser och ägna dig åt eget skapande.

Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

I Västerås finns det 14 kommunala fritidsgårdar samt två som drivs i enskild regi av kooperativ. Du får lära dig att arrangera kultur- och fritidsaktiviteter av skilda slag. Du får också lära dig att ta ansvar. Jämställdhet och demokrati vävs naturligt in i en mångfald av verksamhetsformer. Verksamheten är givetvis drogfri.

För att kunna erbjuda en verksamhet av hög kvalitet samarbetar fritidsgårdarna med exempelvis föreningar, skolor och andra i närmiljön. Dessutom samverkar stadens olika fritidsgårdar med varandra. Målet är att alla ungdomar ska hitta meningsfulla aktiviteter utifrån sina egna intressen.

Vill du veta mer om fritidsgårdarna i Västerås och om deras verksamhet kontakta respektive gård.

Kontakta oss

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med frågor om förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och ger övrig hjälp inom området.

Öppettider: 7.30-17.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Nu börjar vi bygga på Bäckby

    I vårt arbete med utveckling av Bäckby har vi stött på kommentarer om att utvecklingen går så långsamt. Det var då det, nu kommer det att gå undan.

  • Jullovsaktiviteter på fritidsgårdarna

    För dig som är mellan 13 och 18 år finns det gott om aktiviteter på fritidsgårdarna under jullovet. Här hittar du alla öppettider och det mesta som händer. Följ fritidsgårdarna på sociala medier för mer information.

  • Vinnarna av Pedagogiska priset 2017

    Idag har Pedagogiska priset 2017 delats ut till framstående pedagoger i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna. Priset är på 25 000 kronor och ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?