Försäkring i förskola och skola

Olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid

Alla barn, elever och ungdomar i Västerås förskolor, pedagogisk omsorg och öppen förskola, kommunala grundskolor, grundsärskolor och fritidshem, fritidsklubbar, fritidsgårdar samt kommunala gymnasieskolor, gymnasiesärskolor och upphandlade vuxenutbildningar är olycksfallsförsäkrade under verksamhetstid.

Västerås stad rekommenderar att du tecknar en privat försäkring som gäller på fritiden, när barnet inte deltar i ovanstående organiserade verksamheter.

Att tänka på vid skada

• Sök läkare eller tandläkare som är ansluten till Försäkringskassan.
  • Spara alla kvitton.
  • Om taxi behövs mellan hemmet och skolan eller verksamheten på grund av olycksfallet måste detta styrkas med intyg från behandlande läkare. Av intyget måste framgå under vilken tid taxi beviljats. Innan taxiresorna påbörjas måste Svedea kontaktas för godkännande. Efter bekräftelse från Svedea kan beställning av taxiresor göras. Uppgift om adresser, skoltider med mera lämnas till taxi.
  • Resekostnader till och från behandlingar ersätts i första hand från regionen. Begär alltid intyg om utbetald reseersättning.
  • Fyll i skadeanmälan, se länk nedan.
  • Skicka kvitton till Svedea AB, Skador företag, Box 3489, 103 69 Stockholm.

Information om olycksfallsförsäkringen och hur du fyller i skadeanmälan vid olycksfall, Svedea Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med följande frågor:

• förskola
  • fritidshem
  • grundskola
  • grundsärskola
  • gymnasieskola
  • gymnasiesärskola

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

• Arkeologidagen på Anundshög

En heldag för hela familjen. Med stridsuppvisning av Stockholms Fria Vikingar, arkeologiutgrävning för barnen och mycket annat.

• Pettersbergsdagen

Pettersbergsdagen är en stadsdelsfest för hela familjen arrangerat av olika verksamheter och föreningar verksamma på Pettersberg. Kom och ha skoj tillsammans. Ta med vänner och familj!

• Enkät om våldsutsatthet

I dagarna får 3000 slumpmässigt utvalda personer i Västerås en enkät hem i brevlådan. Enkäten innehåller frågor om våldsutsatthet. Undersökningen görs för att få reda på mer om hur våldsutsattheten ser ut i Västerås. Då kan vi i framtiden erbjuda rätt hjälp både till de som blir utsatta för våld och...

• Ledningsarbeten på Vallbybron

Från den 10 september och två veckor framåt pågår ledningsarbeten på Vallbybron. Ett körfält på E18 i riktning mot Oslo stängs av.