Öppettider och planeringsdagar i förskola och pedagogisk omsorg

Öppettider

Om behov finns ska förskola och pedagogisk omsorg ha öppet klockan 6.00-18.00. Den kommunala förskolan har ett utökat uppdrag att vid behov ha öppet utöver ovanstående öppettider. Övrig tid finns Nattugglan i kommunal regi kvällar, nätter och helger att söka vid behov. Arbetsgivarintyg lämnas på begäran.

Under sommaren när många barn är lediga kan förskolor och pedagogisk omsorg samarbeta. Det kan innebära att barn får vara på en annan förskola eller pedagogisk omsorg. Föräldrar erbjuds att i god tid besöka den tillfälliga placeringen. Förskolor och pedagogisk omsorg kan inte stänga verksamheten utan att erbjuda ett alternativ vid behov.

Stövlar på tork

Planeringsdagar

Förskolornas personal erbjuds gemensam tid för planering, utvärdering och kompetensutveckling fyra heldagar per år. För pedagogisk omsorg gäller två dagar per år. Inget avdrag på avgiften görs för planeringsdagarna.

Du som är förälder ska informeras minst två månader i förväg. Om du inte själv kan lösa behovet av omsorg under dessa dagar ska du skriftligen meddela din förskola eller pedagogisk omsorg minst två veckor i förväg.

Kommunal verksamhet

Följande dagar har personalen planering, utvärdering och kompetensutveckling. Då är de kommunala förskolorna stängda. Dessa dagar finns alltid någon förskola öppen för dig som inte själv kan lösa behovet av omsorg. Du ska skriftligen meddela din förskola minst två veckor i förväg.

• Måndag 29 november 2021
  • Fredag 18 februari 2022 (egen dag, inte tillsammans med grundskolan)
  • Måndag 16 maj 2022
  • Måndag 12 september 2022
  • Onsdag 30 november 2022
  • Fredag 18 februari 2023 (egen dag, inte tillsammans med grundskolan)
  • Måndag 8 maj 2023

Fristående och enskild verksamhet

För information om planeringsdagar hos fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg kontakta respektive enhet.

Kontaktcenter för förskola och fritidshem

Vi hjälper dig med frågor som rör förskola och fritidshem.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Hög tid att nominera till Pedagogiska priset och Skolledarpriset

Har du eller ditt barn en pedagog som är riktigt duktig? Är kanske arbetslaget eller hela förskolan eller skolan något utöver det vanliga? Då ska du nominera hen eller dem till Pedagogiska priset. Du kan också nominera till det nya skolledarpriset. Vi behöver din nominering senast 17 oktober.

• Nominera till nya Skolledarpriset

Västerås stad ska för första gången dela ut ett skolledarpris för att uppmärksamma framstående ledare. Det gör vi samtidigt som vi delar ut Pedagogiska priset till skickliga pedagoger. Nu behöver vi din hjälp att få fram Västerås bästa skolledare och pedagoger. Vem nominerar du?

• Rapport från förskoleenkäter 2021

I årets förskoleenkät är vårdnadshavare generellt nöjda med verksamheten i förskolan. De är mest nöjda med förskolornas arbete med normer och värden, och minst nöjda med personaltäthet och antal barn per avdelning.