Terminer, lov och ledigheter i grundskola

Skolorna i Västerås har läslov, sportlov och påsklov samtidigt, men terminernas början och slut kan vara olika. Nedanstående datum gäller för eleverna i kommunala skolor. För information om fristående skolors datum, kontakta respektive skola.

Läsåret 2021-2022

Kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem

Vårtermin: 10 januari till och med 10 juni 2022

Kompetensutveckling för lärare och personal

Följande dagar har lärare och personal planering, utvärdering och kompetensutveckling. Då är eleverna lediga och fritidshemmen stängda. De dagar när fritidshemmens personal har kompetensutveckling finns det alltid något fritidshem öppet för dig som inte själv kan lösa behovet av omsorg. Du ska säga till på ditt fritidshem minst två veckor i förväg.

• Måndag 16 maj 2022

Skolavslutning

• Fredag 9 juni 2023

Ledigt

Du är ledig många veckor under skolåret. Dessutom har du ett långt sommarlov. Resor ska därför förläggas när du är ledig. Det är rektor som beslutar om du kan få ledigt under skoltid. Kontakta rektor på din skola. Om ditt barn går på en kommunal grundskola ansöker du om ledighet i Vklass.

Kontaktcenter för förskola och skola

Vi hjälper dig med frågor om:

• förskola och fritidshem
  • grundskola och grundsärskola
  • gymnasieskola och gymnasiesärskola

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30

E-post: kontaktcenter@vasteras.se - Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

• Välkommen till öppet hus på gymnasieskolor

Under våren bjuder de kommunala och fristående gymnasieskolorna i Västerås in till öppet hus. Blivande gymnasieelever får information om skolornas program, inriktningar och profiler.

• Förändrade informationsmöten om förskoleklass

De kommunala och fristående grundskolorna i Västerås brukar bjuda in till informationsmöten om förskoleklass. Vissa informationsmöten är förändrade. Håll dig uppdaterad på skolans egen webbplats.