Terminer, lov och ledigheter i grundskola

Skolorna i Västerås har höstlov, sportlov och påsklov samtidigt, men terminernas början och slut kan vara olika. Nedanstående datum gäller för eleverna i kommunala skolor. För information om fristående skolors datum, kontakta respektive skola.

Läsåret 2021-2022

Kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem

Hösttermin: 18 augusti till och med 22 december 2021
Vårtermin: 10 januari till och med 10 juni 2022

Kompetensutveckling för lärare och personal

Följande dagar har lärare och personal planering, utvärdering och kompetensutveckling. Då är eleverna lediga och fritidshemmen stängda. De dagar när fritidshemmens personal har kompetensutveckling finns det alltid något fritidshem öppet för dig som inte själv kan lösa behovet av omsorg. Du ska säga till på ditt fritidshem minst två veckor i förväg.

• Onsdag 15 september 2021
  • Måndag 29 november 2021
  • Fredag 7 januari 2022
  • Måndag 16 maj 2022
  • Tisdag 17 maj 2022 bara för lärare, fritidshemmen är öppna

Lovdagar för elever

• Höstlov: vecka 44, 1 till och med 5 november 2021
  • Sportlov: vecka 9, 28 februari till och med 4 mars 2022
  • Påsklov: vecka 15, 11 till och med 14 april 2022
  • Lovdag: fredag 27 maj 2022

Skolavslutning

• Fredag 10 juni 2022

Ledigt

Du är ledig många veckor under skolåret. Dessutom har du ett långt sommarlov. Resor ska därför förläggas när du är ledig. Det är rektor som beslutar om du kan få ledigt under skoltid. Kontakta rektor på din skola.

Blankett för ansökan om ledigt för elev Pdf, 114.2 kB.

Kontaktcenter för förskola och skola

Kontaktcenter hjälper dig med följande frågor:

• förskola
  • fritidshem
  • grundskola
  • grundsärskola
  • gymnasieskola
  • gymnasiesärskola

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.
Observera! Under perioden 28 juni till och med 20 augusti har Kontaktcenter sommaröppettider: 07.30 - 16.00.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 2

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Maja fick årets honnörspremium

Barn- och utbildningsförvaltningen har utsett Maja Wikman, klass 9B, Irstaskolan, till årets mottagare av honnörspremien ur fonden Fru Margit Zetterlunds minne. Premien är på 1300 kronor.

• Rapport från grundskoleenkäter 2021

I årets grundskoleenkäter är elever i årskurs 2 och 9 mer nöjda än tidigare, medan elever i årskurs 5 och i grundsärskolan generellt sett är mindre nöjda med skolan än tidigare. Tyvärr är det få vårdnadshavare som besvarat enkäterna, vilket gör det svårare att tolka resultaten. Vid jämförelser med f...

• Barn förgiftade av sprängört

Tre flickor i elvaårsåldern förgiftades den 4 maj sedan de ätit sprängört som någon lagt i vindskyddet vid Fågelviken. Flickorna fördes med ambulans till Västmanlands sjukhus där de fick tillbringa natten. De ska nu vara utom fara.