Visa sökformulär

Teater, Kulturskolan

Västerås Kulturskola har teaterkurser, i stigande svårighetsgrad, för alla åldrar. Du lär dig grunderna i att agera och stå på scenen och varje läsår spelar du en föreställning för publik.

Teater

Från 8 år

Eleven lär sig grunderna i att agera och stå på scenen. Varje läsår spelar vi en föreställning för publik. För varje nytt år kommer nya utmaningar som till exempel ljus och ljud, stagefight, längre pjäser.

För att öka chanserna till en teaterplats behöver du lämna en intresseanmälan om kursen är fullbokad i kurskatalogen.

Du kan boka och gå kursen från höstterminen det år du fyller 8 år.

Boka din plats på teater

Teatermask

Teaterlinjeförberedande kurs

Från 12 år (årskurs 7)

Teaterkurs för dig som gått ett tag på teater och vill fördjupa dina redskap rösten och kroppen, men som är för ung för Teaterlinjen. Kursen är också för dig som behöver komplettera dina förkunskaper för att komma in på Teaterlinjen. Du deltar i en teatergrupp som arbetar med manus mot en föreställning och har dessutom röst och rörelselektion varje vecka. För att öka chanserna till en kursplats behöver du lämna en intresseanmälan vid full kurs inne i kurskatalogen. Du kan boka och gå kursen från höstterminen det år du fyller 12 år.

Boka din plats på teaterlinjeförberedande kurs

Teaterlinjen

Från 15 år

Teaterteori, röst och rörelse samt scenframställning varvas. 
Eleverna deltar i en större teaterproduktion ofta i samarbete med Västmanlands teater. Undervisningen sker både enskilt och i grupp. Hit söker du med ett enkelt antagningsprov samt intervju. Ansökan kan göras tidigast vårterminen i årskurs 8. Teaterlinjen vänder sig till elever som är extra intresserade av teater och vill lägga ner mer arbete för att utvecklas vidare. Du kanske har siktet inställt på att söka Teaterhögskolan, en utbildning på folkhögskola eller utbilda dig till teater- eller dramapedagog.

Boka din plats på Teaterlinjen

Hjälpte informationen på denna sida dig?