Visa sökformulär

Budget- och skuldrådgivning

Har du svårt att betala dina skulder? Eller känner du bara att du har svårt att överblicka din ekonomi? Då kan du vända dig till budget- och skuldrådgivningen.

Så här gör du

Hur gör jag för att få budget- och skuldrådgivning?

Vänta inte för länge. Kontakta oss så att vi tillsammans kan hitta en lösning.
Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning i budget- och skuldfrågor för dig som är folkbokförd i Västerås. Vi som arbetar som rådgivare har tystnadsplikt.

Telefon: via växelnumret 021-39 00 00, knappval 9. Möjlighet finns att lämna ett meddelande så ringer vi upp.
e-post: budgetradgivarna[at]vasteras.se
Besöksadress: stadshuset, egen ingång på Munkgatan 11.

Öppettider och telefontider

Måndagar kl 13.00–15.00 har budget- och skuldrådgivningen öppen mottagning. Då kan du komma utan att boka. Övrig tid har vi bokade besök.

Våra telefontider är kl 8.30–9.30 måndag, tisdag, torsdag och fredag samt måndag kl 15.00–16.00. Övrig tid har du möjlighet att lämna ett meddelande, så ringer vi upp dig.

 

Under vecka 29 och vecka 30 är har verksamheten sommarstängt. Vi finns åter på plats från 30 juli.

Hitta hit

Hitta hit

Om skuldsanering

Om du är hårt skuldsatt kan budget- och skuldrådgivarna i Västerås hjälpa dig att ansöka om skuldsanering. Skuldsanering betyder att du slipper betala hela eller delar av dina skulder. Det kan bli aktuellt om vi ser att du inte har möjlighet att betala dina skulder inom en överskådlig tid.

Du ansöker om skuldsanering hos Kronofogden, som också är de som fattar beslut. Bor du i Västerås ska du skicka din ansökan till Kronofogden i Kalmar.

Läs mer om skuldsanering på Kronofogdens webbplatslänk till annan webbplats

Det här kan du också få hjälp med

  • Skapa en översikt över dina inkomster, utgifter och skulder
  • Göra upp en personlig budget
  • Ta kontakt med dina långivare och tillsammans göra upp en avbetalningsplan
  • Ge råd om hur du kan förändra din ekonomi så att du kan undvika att låna pengar eller hamna i en ohållbar skuldsituation
  • Ge dig ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med ansökan om skuldsanering
Så här jobbar vi

Så här jobbar vi

Västerås stads budget- och skuldrådgivning hjälper dig att reda ut din situation och hitta långsiktiga lösningar på ekonomiska problem. Vi kan också hjälpa dig om du vill ansöka om skuldsanering. All rådgivning är gratis.

Syftet med budget- och skuldrådgivningen är att hjälpa dig att skapa en stabil privatekonomi på lång sikt. En budgetrådgivning leder ofta fram till att vi tar fram en hushållsbudget, medan en skuldrådgivning handlar om att överblicka skulder och hitta en väg ut ur skuldsättning.

Rådgivningen anpassas efter dina behov och kan vara allt från ett telefonsamtal till en långvarig kontakt där du stöttas att skapa förändring. Rådgivarna har tystnadsplikt.

Kontakta oss

Budget- och skuldrådgivning

Kostnadsfri rådgivning i budget- och skuldfrågor för dig som är folkbokförd i Västerås.

Besöksadress: Munkgatan 11, Stadshuset.  Postadress: Budgetrådgivarna 721 87 Västerås Telefonnummer: 021-39 00 00, val 9 Fax: 021-39 27 50

Telefontider: kl 08.30-09.30 måndag, tisdag, torsdag och fredag samt måndag kl 15.00-16.00. Har du svårt att få tag i oss, lämna gärna ett meddelande så ringer vi upp. Alla måndagar kl 13.00-15.00 har vi öppen mottagning. Då kan du komma utan att boka. Övrig tid har vi bokade besök.

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

  • Du som är anhörig kan få hjälp och stöd

    Är du anhörig till någon som är sjuk? Vårdar du en närstående? Vi vet att det kan kännas ensamt och jobbigt ibland. Västerås stad erbjuder anhörigstöd för att stötta dig och ge dig kraft. Här kan du läsa mer om höstens utbud av stöd och aktiviteter.

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?