Visa sökformulär

Råby mötesplats

Välkommen till Råby mötesplats, en öppen samlingspunkt för dig som är äldre. Här kan du delta i våra olika program eller bara komma för att fika
eller träffa andra för en stund.

Hitta hit

Hitta hit

Om Råby mötesplats

Vill du träffa gamla och nya vänner? Då är du hjärtligt välkommen till Råby mötesplats. Mötesplatserna är till för alla äldre och drivs tillsammans med olika föreningar och organisationer med verksamhet för alla intresserade. Här kan du ta en kopp kaffe, läsa tidningen, umgås och koppla av med nya och gamla vänner.

Mötesplatserna ger också närstående en möjlighet att möta andra i samma situation och dela erfarenheter. Innehållet i mötesplatserna utvecklas efter besökarnas önskemål och engagemang, med bland annat musik, föredrag och andra evenemang.

Råby mötesplats är öppen måndag–torsdag 8–16 samt för särskilda aktiviteter var tredje fredag, och drivs av kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, Västerås stad.

Råbys café är öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag 10.00-15.00, onsdagar 12.30-18.00.

Vi vill påminna alla besökare att stanna hemma vid minsta symtom, tvätta händerna ofta och hålla avstånd till varandra.

Mötesplatser för seniorer i Västerås, Facebooksida Länk till annan webbplats.

Februari

- Måndag 27 februari klockan 12.30-14.00 är ni välkomna till Mötesplatsen för att få era naglar fixade tillsammans med barnen på fritidsklubben

- Tisdag 28 februari klockan 14.00 kommer vi grilla korv tillsammans med barnen på fritidsklubben i åldrar 10-12 år. Det kommer även finnas en tipspromenad att gå.

Mars

- Fredag 10 mars gemensam utflykt med Bäckby mötesplats till Västerås konstmuseum. Vi möts vid busshållplatsen utanför Råby gallerian 12.30 och åker buss tillsammans eller för er som vill ta er dit på egen hand så ses vi på plats klockan 13.00. Vi kommer kolla på deras utställning och för den som vill finns fika att köpa. Ingen föranmälan behövs.

April

- Torsdag 6 april kommer vi anordna vår årliga påsklunch samt ha trubadur efteråt. Mer info om det kommer sättas upp närmare.

Maj

- Enligt önskemål kommer vi i vår att göra en utflykt till Nora för att gå på deras vårmarknad, fredag 19 maj. Resan sker tillsammans med Rönnby och Bäckby mötesplats. Onsdag 1 mars öppnar anmälan, det är begränsat antal platser, så först till kvarn!

NYTT!

- Nu startar vi upp med Teknikhjälp igen där ni kan komma med frågor gällande din teknik. Se mer info ovan. Jag och Kasper kommer finnas tillgängliga för frågor gällande din telefon/dator/ipad. Varannan onsdag, OJÄMNA VECKOR

Ändrade öppettider/inställda aktiviteter mötesplatsen:

- Torsdag 2 mars kommer jag vara på utbildning torsdag då är Chiball och lunch inställt.

- Onsdag 22 mars är jag återigen på utbildning och cirkelträningen blir inställd

- Tordag 23 mars är jag på semester och även då är Chiballen tyvärr inställd

Måndag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
13.00 Sittgympa med Marina
14.00 Boccia i idrottshallen (som boule fast inomhus)

Tisdag

10.00 Gympa på storbild i idrottshallen
13.00 Minigolf inomhus

Onsdag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén
11.00 Cirkelträning
13.00–14.00 Teknikhjälp med Matilda och Kasper, drop in (OBS! Endast ojämna veckor!)
14.00 Bingo

Torsdag

10.00 Chiball – mjuka rörelser med boll
12.00 Gemensam lunch från Stallet/Ångan (Ojämna veckor, föranmälan senast två dagar innan)
13.00 Sällskapsspel/kortspel/pussel. Kom och spela spel, kortspel, pussla eller bara umgås.

Fredag

10.00 Promenad, samling utanför stora entrén. Varje fredag, utan personal.
11.00 Vi lär oss spela mahjong med hjälp av Sören. Varje fredag, utan personal.

Promenad

Tre gånger i veckan går vi gemensamma promenader och pratar om allt och ingenting. Vi går alltid olika rundor och brukar gå runt 45 minuter. Vi ses utanför Råbygallerians stora entré. Välkomna!

Minigolf inomhus

Nu drar minigolfen igång igen!
Kom och spela minigolf med oss på vår inomhusbana. Ta gärna med boll och klubba. Vi har några att låna ut. Vi spelar i Mötesplatsens konferensrum.

Gympa

En gång i veckan har vi gemensam gympa i idrottshallen till musik. Vi följer en instruktör på storbildsskärm med musik. Kom ombytt och ta med vattenflaska och inneskor.

Sittgympa

Sittgympan leds av Marina och innebär olika rörelser till musik. Kom ombytt, sen är det bara följa efter och hänga med så gott du kan. Denna gympa passar alla!

Cirkelträning

Cirkelträningen för de som vill utmana sig! Vi har en gemensam uppvärmning som sedan följs av 8 olika stationer med övningar som kan varieras utifrån förmåga. Många övningar körs stående. Man väljer själv om man kör 1, 2 eller 3 varv utifrån sina förutsättningar och dagsform. Kom ombytta och ta med vattenflaska och inneskor.

Teknikhjälp, drop in

Varannan onsdag (ojämna veckor) finns jag (Matilda) och Kasper från Råby biblioteket tillgänglig för att besvara frågor gällande din teknik. Ta med din dator/läsplatta/telefon så hjälper jag/vi så gott jag kan.

Bingo

En gång i veckan har vi bingo. Bingot är gratis och du har chans att vinna fina priser. Det är bara komma hit och hänga på.

Chiball

Chiball instrueras av Matilda till lugn musik i mötesplatsens lokaler. Den mesta delen av passet är sittandes, man kan även köra allt sittandes. Chiball körs med en mjuk boll där vi gör mjuka rörelser för att sträcka ut kroppen. Passar alla.

Sällskapsspel

Varje torsdag eftermiddag öppnar vi upp för att spela sällskapsspel, kortspel eller pussla. Vi har UNO, Skipbo, vanligt kortspel, pussel och andra sällskapsspel. Ta med en vän och kom hit och spela med oss. Saknar du något spel på mötesplatsen? Prata med Matilda.

Lunchträff

Vi träffas och äter lunch tillsammans på torsdagar varje ojämn vecka. Nyhet för i år är att vi varannan gång köper mat från Stallet och varannan gång från Restaurang Ångan. Anmälan och betalning sker senast på tisdagen samma vecka. Vi ses på mötesplatsen så hämtas maten dit. Föranmälan krävs. Priser är olika, Stallet 75 kr inklusive kaffe från vårat café samt 100 kronor när vi köper från Ångan. Information om vad det är för mat och anmälan kommer upp på anslagstavlan cirka en vecka innan.

Vi lär oss spel Mahjong

Mahjong är ett populärt brädspel som vi köpt in till mötesplatsen. Vår expert Sören finns på plats för att lära oss som inte kan spela det. Mahjong kommer spelas varje fredag.

Öppet för fri aktivitet

Mötesplatsen har öppet måndag–torsdag 8–16 även när vi inte har styrda aktiviteter. Dessa tider får du komma hit och umgås, bara vara eller roa dig med någon av mötesplatsens grejer. Vi har bland annat tv, gitarr, sällskapsspel och sköna sittplatser.

Kontakta oss

Råby mötesplats

– en av Västerås stads mötesplatser för alla äldre

Postadress: Råby mötesplats, Västerås stad, kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 721 87 Västerås

Besöksadress: Råby Centrum

Telefon: 021-39 87 71 Enhetschef: 021-39 88 00
Fyll i e-postadress eller telefonnummer om du vill att vi ska svara på ditt meddelande.


När du skickar in ditt meddelande kommer det att omvandlas till ett e-postmeddelande. E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.

Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.

Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.