Vägledning, vuxenutbildning

Du som är folkbokförd i Västerås och behöver hjälp att planera dina studier kan få det hos Vuxenutbildningscentrum. Du kan delta på gruppinformation, boka ett vägledningssamtal eller komma på drop in. Du kan också ringa eller mejla.

Gruppinformation

Vi ser över vilka ämnen vi ska erbjuda gruppinformation i. När vi har bestämt vilka ämnen vi ska ha kommer vi skriva det här.

Vägledningssamtal

Ett vägledningssamtal är ett längre samtal. Vi pratar om dina intressen och egenskaper för att komma fram till ett passande studie- och yrkesval för dig. Du kan också göra ett intressetest för att se vilken utbildning eller vilket yrke som passar dig. Ska du studera inom kommunal vuxenutbildning får du hjälp att göra en studieplan.

Du bokar tid för vägledningssamtal via vår digitala bokning. Tänk på att uppge rätt mejladress och telefonnummer om vi behöver kontakta dig. Du kan välja att ha ditt vägledningssamtal på plats, via telefon eller digitalt.

Boka studie- och yrkesvägledning Länk till annan webbplats.

Veckorna före sista ansökningsdag kan det vara svårt att få tid för ett samtal. Väntetiden kan även vara något längre under jul och sommar.

Drop in

Du som vill ha ett kortare vägledningssamtal kan komma under SYV drop in. Under drop in kan ett begränsat antal personer få möjlighet till kortare samtal. Tiderna ser du nedan.

Kontakta oss

Vuxenutbildningscentrum

Onsdag den 4 oktober har receptionen och telefonen stängt.

E-post: vuc@vasteras.se

Öppettider för receptionen och drop-in för studie- och yrkesvägledning
Måndag klockan 13-15
Tisdag klockan 10-12
Onsdag klockan 10-12
Torsdag klockan 13-15
Fredag stängt

Vi har stäng för lunch klockan 12-13

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17

Telefonnummer: 021-39 17 45

Telefontider
Måndag klockan 10-12
Tisdag klockan 13-15
Onsdag klockan 13-14
Torsdag klockan 10-12
Fredag stängt

Om du kontaktar oss via kontaktformuläret nedan ber vi dig att ange e-postadress.

vuc@vasteras.se

Testa yrkesguiden

I guiden kan du läsa om lönenivåer, konkurrens och om hur många lediga jobb det finns att söka för just det yrke du är intresserad av. Skriv in det yrke du vill veta mer om i sökrutan eller sök via kategorier. Tjänsten levereras i samarbete med Arbetsförmedlingen.