Visa sökformulär

Vuxenutbildning

Information på grund av covid-19.

 • Receptionen är stängd tills vidare. Håll dig uppdaterad via hemsidan och Facebook för nya förändringar.
 • Våra telefontider är måndag-torsdag mellan klockan 10-12 och klockan 13-15. Du når oss på 021-39 17 45.
 • Det går även bra att skicka frågor till vår mejl vuc@vasteras.se.
 • Boka telefon- eller e-vägledning via bokningsystemet onlinebooqlänk till annan webbplats.länk till annan webbplats
 • Om du har frågor eller vill ha mer information om anpassningar i undervisningen för att minska smittspridning kontaktar du din skola.
 • Från och med måndag 27 april så anmäler du dig till SFI på telefon eller mejl.
  Telefon: ring telefonnummer 021-39 17 49. Telefonen är öppen måndag klockan 13-15, tisdag klockan 10-12 och onsdag klockan 13-15.
  Mejl: vår mejladress är vuc@vasteras.se. Dit skickar du ditt personnummer, ditt skolval och vilket startdatum du vill anmäla dig till.

Information om coronaviruset och vanliga frågor och svar

Utbildning för vuxna

Du kan läsa: 

 • enstaka ämnen på grundläggande och gymnasial nivå. 
 • yrkesutbildningar på gymnasial nivå.

Du som saknar betyg från gymnasiet kan läsa till en gymnasieexamen. Du kan också komplettera med ämnen för att söka till högskola eller yrkeshögskola.

Sök till grundläggande eller gymnasial vuxenutbildning

Vuxenutbildningscentrum ansvarar för den centrala antagningen till vuxenstudier samt till undervisning i svenska för invandrare i Västerås.

Vuxenutbildningscentrum finns även till för dig som behöver särskilt stöd i din utbildning. Du kan få hjälp med pedagogisk kartläggning, nivåtest och i vissa fall individuellt anpassad studieplanering. Den hjälpen fanns tidigare hos Vux lärresurs.

Du som har en utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada kan studera på Komvux som särskild utbildning, tidigare Lärvux.

Information om Komvux som särskild utbildning

Så här jobbar vi

Vuxenutbildningscentrum

Du kan få hjälp med enklare frågor, blanketter och intyg i vår reception. Du kan också hämta information om utbildningar. I mån av tid och tillgång på personal finns möjlighet till kortare samtal under våra öppettider.

Vill du ha ett längre samtal med studievägledare bokar du en tid. I samtalet får du vägledning och hjälp att planera dina studier.

Boka tid för vägledning

Frågor och synpunkter

Om du har frågor om en specifik skola eller dess verksamhet kontaktar du skolan. Om du har andra frågor, till exempel hur du väljer skola, kontaktar du Vuxenutbildningscentrum. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ansvarar för vuxenutbildning i Västerås. Kontakta dem om frågor som rör politiska beslut i skolan.

Om du tycker att skolan har gjort fel eller om du vill lämna synpunkter pratar du först med skolan. Det kan till exempel vara att du inte får hjälp och stöd att klara skolarbetet. Du vänder dig till:

Kontakta oss

Vuxenutbildningscentrum

På grund av den nya situationen som råder kring Corona har Vuxenutbildningen i Västerås stängt tillsvidare och vi hänvisar våra kunder att ta kontakt med oss på följande sätt:

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17. Vuxenutbildningscentrum har inga parkeringsplatser vid entrén.

Svenska för invandrare, sfi

På grund av den nya situationen som råder kring Corona har Vuxenutbildningen i Västerås stängt tillsvidare.

Från och med måndag 27 april så anmäler du dig till SFI på telefon eller mejl.

 • Telefon: ring telefonnummer 021-39 17 49. Telefonen är öppen måndag klockan 13-15, tisdag klockan 10-12 och onsdag klockan 13-15. Den 17/6 har telefonen stängt mellan 13-15.
 • Mejl: vår mejladress är vuc@vasteras.se. Dit skickar du ditt personnummer, ditt skolval och vilket startdatum du vill anmäla dig till.

Besöksadress: Ingenjör Bååths gata 17

Hitta hit

Ingenjör Bååths gata 17

Det här händer i Västerås

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

Nytt i Västerås

Debug

Hjälpte informationen på denna sida dig?