ReCO2 resor

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen ReCO2 resor, för att motivera västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor. Alla sätt att resa som är hälsosamma, hållbara och klimatsmarta välkomnas. Reko resor helt enkelt.

ReCO2 resor 2023 pågick 24 april till 21 maj

Årets kampanjperiod är nu avslutad. Men vi hoppas att du fortsätter att göra reko resor och att du är med i kampanjen nästa år igen.

Vad är en ReCO2 resa?

Namnet ReCO2 resor handlar om resa (Re) och koldioxid (CO2), där Västerås stad vill uppmuntra dig som reser i Västerås att göra det så klimatneutralt som möjligt.
En ReCO2 resa är en resa som görs så koldioxidvänligt som möjligt. Det är rätt enkelt egentligen och du kan göra det på många sätt. Att ta sig fram med gång, cykel, rullstol, kollektivtrafik, inlines och elsparkcykel är exempel på reko resor. Ett annat sätt är att faktiskt undvika att resa - att arbeta på distans hemifrån bidrar också till att göra resandet mer reko. Du som väljer distansarbete och bidrar till ett reko resande på så vis kan också vara med i kampanjen.
Bil tillhör inte kategorin ReCO2 resa, oavsett drivmedel.

Tävlingen

I samband med kampanjen ordnade vi en tävling. Alla som gjorde reko resor i Västerås under kampanjperioden kunde vara med. När kampanjen nu är avslutad får du som hade registrerat dig en enkät via mail. Länken finns även här nedanför. I enkäten får du motivera varför just du ska vinna. Totalt kommer 20 vinnare att utses. Sista dag att svara är 28 maj.

Enkät ReCO2 resor Länk till annan webbplats.

Vinster att tävla om är 20 presentkort á 300 kr från ett par lokala cykelhandlare och vinnarna får även goodiebags med saker som kan vara bra att ha. Prisutdelningen kommer att vara i Stadshuset den 19 juni kl 11.30. Vinnarna meddelas via epost.

Illustration Reko till jobbet kampanj, personer som promenerar, åker buss, cykel och sparkcykel.


Vad behöver jag göra för att delta i ReCO2 resor 2024

  • Registrera dig genom att anmäla din mailadress här nedanför. Genom att göra det anmäler du dig till kampanjen. Så länge du är registrerad får du information om kommande kampanjer varje år.
  • Om du inte vill ha information om kommande ReCO2 kampanjer kan du avregistrera dig när kampanjperioden är slut. Låter du din registrering vara kvar får du automatiskt information om framtida kampanjer. Väljer du att avregistrera dig under pågående kampanj kommer du inte längre vara deltagare i kampanjen.

Var med i kampanjen genom att registera din mailadress

Vill du veta när vi drar igång nya kampanjer och anmäla dig för att vara med? Registrera dig genom att anmäla din mailadress här nedanför. Genom att göra det anmäler du dig till kampanjen. Så länge du är registerad får du information om kommande kampanjer varje år. Väljer du att avregistera dig under pågående kampanj deltar du inte längre i kampanjen.

Hantera prenumeration

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, tekniska nämnden, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sida och användas för att skicka ut information när det sker uppdateringar på sidan ReCO2 resor.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på teknik- och fastighetsförvaltningen. Eftersom sidan ReCO2 resor uppdateras kontinuerligt kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar kan Västerås stad, tekniska nämnden, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Då kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på viktig information" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, tekniska nämnden, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.

Bildcollage över de tre vinsterna: en kvinna som cyklar omkull och hennes hövding löser ut, cykelväskor från Ortlieb och ett presentkort på Cykloteket.

Kontakta oss

Malin Österlind

Trafikplanerare/hållbar mobilitet

malin.osterlind@vasteras.se

Robin Forslund

Trafikplanerare/hållbar mobilitet

robin.forslund@vasteras.se

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

Via formulär: Kontaktformulär Länk till annan webbplats.

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

kontaktcenter@vasteras.se