ReCO2 resor

Varje år anordnar Västerås stad kampanjen ReCO2 resor, för att motivera västeråsare att göra aktiva och klimatsmarta resor. Alla sätt att resa som är hälsosamma, hållbara och klimatsmarta välkomnas. Reko resor helt enkelt.

ReCO2 resor pågick 22 april till 19 maj 2024

Årets kampanj är avslutad.

När våren kommer startar vi kampanjen. Vi hoppas att flera västeråsare då har tagit fram cykeln och promenadskorna och har goda förutsättningar att göra reko resor. Namnet ReCO2 resor handlar om resa (Re) och koldioxid (CO2), där Västerås stad vill uppmuntra dig som reser i Västerås att göra det så klimatneutralt som möjligt.

Vad är en ReCO2 resa?

En ReCO2 resa är en resa som görs så koldioxidvänligt som möjligt. Det är rätt enkelt egentligen och du kan göra det på många sätt. Att ta sig fram med gång, cykel, rullstol, kollektivtrafik, inlines och elsparkcykel är exempel på reko resor. Bil tillhör inte kategorin ReCO2 resa, oavsett drivmedel.

Ett annat sätt är att faktiskt undvika att resa - att arbeta på distans hemifrån bidrar också till att göra resandet mer reko. Du som väljer distansarbete och bidrar till ett reko resande på så vis kan också vara med i kampanjen.

Illustration Reko till jobbet kampanj, personer som promenerar, åker buss, cykel och sparkcykel.

Så här fungerar det

I samband med kampanjen ordnar vi en tävling. Alla som gör reko resor i Västerås under kampanjperioden kan vara med. Det kostar förstås ingenting att delta. När kampanjen avslutas kan du svara på en enkät och motivera varför just du ska vinna.

Under 2024 kommer totalt 20 vinnare att utses av en jury. Vinster att tävla om är busskort med 10 resor inom Västerås kommun. Vinnarna får även goodiebags med saker som kan vara bra att ha. Vi håller en prisutdelning i stadshuset med tekniska nämndens ordförande. Alla som vinner kommer att få en personlig inbjudan längre fram.

Vill du delta nästa år?

Registrera dig här

Vi sparar och använder mejladressen i syfte att skicka ut information när vi uppdaterar sidan. Tänk på att anmälan innebär att du samtycker till att vi får hantera en av dina personuppgifter (i detta fall din mejladress) för att göra utskick. Läs därför samtyckestexten nedan innan du anmäler dig.

Hantera prenumeration

Avregistrering

Om du inte vill ha information om kommande kampanjer kan du avregistera dig genom att klicka i "Avregistera din mejladress" och ange samma adress som angav vid registrering. Tänk på att göra det först när pågående period är slut, annars kommer du inte längre vara deltagare i årets kampanj. Låter du din registrering vara kvar får du automatiskt information om framtida kampanjer.

Därför behöver vi ditt samtycke
Västerås stad, tekniska nämnden, behöver ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter. Personuppgiften, som i detta fall består av din mejladress, kommer att samlas in via denna sida och användas för att skicka ut information när det sker uppdateringar på sidan ReCO2 resor.

Du avgör själv om du vill lämna ut personuppgifter i form av din mejladress. Uppgifterna kommer att behandlas internt på teknik- och fastighetsförvaltningen. Eftersom sidan ReCO2 resor uppdateras kontinuerligt kommer dina personuppgifter (i form av din mejladress) att sparas och behandlas tillsvidare. Vid större tekniska uppdateringar kan Västerås stad, tekniska nämnden, välja att radera prenumerationsfunktionen från sidan och därmed samtliga personuppgifter som samlats in via denna sida. Då kommer då vanligtvis bli informerad om detta i förväg. Du kan dock när som helst återkalla ditt samtycke. Läs mer om dina rättigheter via länken nedan.

Samtycke
Genom att under "Prenumerera på viktig information" klicka i ”Prenumerera”, sen skriva in din mejladress och slutligen klicka på ”ok” så samtycker du till att Västerås stad, tekniska nämnden, får behandlar personuppgifter om dig i enlighet med ovanstående text.

Du kan när som helst avregistrera dig från tjänsten genom att klicka i "Avsluta prenumeration" och ange din mejladress på samma sätt som vid registrering.

Bildcollage över de tre vinsterna: en kvinna som cyklar omkull och hennes hövding löser ut, cykelväskor från Ortlieb och ett presentkort på Cykloteket.

Kontakta oss

Malin Österlind

Trafikplanerare/hållbar mobilitet

malin.osterlind@vasteras.se

Robin Forslund

Trafikplanerare/hållbar mobilitet

robin.forslund@vasteras.se

Kontaktcenter för bygglots, miljö, gator och parker

Kontaktcenter hjälper dig med frågor som rör bygg och miljö, gator och parker och ger övrig hjälp inom området.

Besöksadress: Stadshusentrén, Fiskartorget
Öppettider: Vardagar klockan 08.00-16.30.

Via formulär: Kontaktformulär

Telefonnummer: 021-39 00 00, knappval 3

kontaktcenter@vasteras.se