SVT rekar inför SM-veckan i Västerås

SM-veckan går av stapeln i slutet av juni nästa år, samtidigt som Västerås Cityfestival. Tillsammans blir de det största evenemanget som genomförts i Västerås någonsin. Besökarna kommer bland annat att få uppleva hur 60 hästar dundrar genom hela staden, med start vid Lögarängen. De rider en sträcka på totalt 8 mil med målgång på Rocklunda. Distansritt medverkar för första gången under SM-veckan 2024.

Nyhetsbild

Under SM-veckan samlas seniormästerskap i flera olika idrotter, vars tävlingar vanligtvis inte sänds i tv. På så vis kan man visa upp många olika idrotter, både på plats i värdstaden och för tv-publiken.

– Elbakajen blir ett centrum för SM-veckan. Det kommer att hända massor av saker hela vägen ner till Lögastrand. Västerås är en Mälarstad och det vill vi lyfta, så 20 utav de 28 deltagande idrotterna kommer att genomföras nere vid vattnet, säger Alf Westerdahl, projektledare för SM-veckan i Västerås. Vi hoppas att många tar chansen och kommer hit!

Ett av Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang
SM-veckan är ett av Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang, och sänds av Sveriges Television. Evenemanget genomförs varje år, vinter respektive sommar, på olika orter i Sverige. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med deltagande specialidrottsförbund och värdstaden – och sommaren 2024 är det alltså Västerås tur.

SM-veckan i Västerås ska bidra till att stärka idrottens lokala och regionala samverkan med näringsliv och civilsamhälle. Med tydligt fokus på hållbarhet, glädje och inkludering är ett viktigt mål att evenemanget ska bidra till en långsiktigt förbättrad folkhälsa i länet.

SVT:s tv-rek
Den 14–15 november kommer SVT till Västerås för att göra ett "tv-rek", det vill säga rekognosera evenemangsområdena. Det innebär att man tittar på arenorna och ytorna som ska användas under SM-veckan, för att avgöra exempelvis var man ska bygga tv-torn, var de bästa kameravinklarna finns och andra viktiga saker att ha i åtanke när man planerar inför sändningarna.

Vill du veta mer om SM-veckan redan nu?

SM-veckans centrala webb

Nyhetsbild

Evenemangsområden under SM-veckan i Västerås. Med reservation för ändringar.

Nyhetsbild

Aktivitetsplatser vid Mälaren under SM-veckan i Västerås sommaren 2024. Med reservation för ändringar.

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den