Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Nämndens ansvar

Nämnden ansvarar för omsorgen om människor med olika funktionsnedsättningar, med undantag av vad som åligger äldrenämnden och kommundelsnämnden i Skultuna. Ansvaret utgår främst ifrån Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Nämndens uppgifter utförs genom anlitande av utförare inom eller utanför den kommunala organisationen. Nämnden ansvarar även för handläggning av bostadsanpassningsbidrag för personer som inte fyllt 65 år.

Nämndens ledamöter

Magnus Johansson (S)

Ordförande nämnden för personer med funktionsnedsättning

Telefonnummer: 076-863 46 78

Axel Ström (M)

Sofia Bendix (SD)

Ludvig Eriksson (KD)

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Hög tid att nominera till Pedagogiska priset och Skolledarpriset

Har du eller ditt barn en pedagog som är riktigt duktig? Är kanske arbetslaget eller hela förskolan eller skolan något utöver det vanliga? Då ska du nominera hen eller dem till Pedagogiska priset. Du kan också nominera till det nya skolledarpriset. Vi behöver din nominering senast 17 oktober.

• Nominera till nya Skolledarpriset

Västerås stad ska för första gången dela ut ett skolledarpris för att uppmärksamma framstående ledare. Det gör vi samtidigt som vi delar ut Pedagogiska priset till skickliga pedagoger. Nu behöver vi din hjälp att få fram Västerås bästa skolledare och pedagoger. Vem nominerar du?