Nu förbättrar vi vasteras.se

Den 8 juni byter vasteras.se utseende. Ändringarna gör vi för att förbättra tillgängligheten för dig som besökare.

Vasteras.se fick sitt nuvarande utseende 2015. Sedan dess har mycket hänt i webbvärlden, och det är nu hög tid att modernisera och göra om för att uppfylla de krav som finns på kommunala webbplatser idag. Det är framför allt brister i tillgänglighet som gör att vi behöver uppdatera utseendet.

För att bättre leva upp till kraven i Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, kommer vi bland annat att korta av läsbredden, vänsterställa alla rubriker och ingresser, öka textstorleken och använda tydligare kontraster. Vi gör också ändringar som inte syns så mycket, men som kommer att förbättra upplevelsen för dig som använder hjälpmedel för att navigera på webbplatsen.

Nyhetsbild

Vi byter också ut navigeringen på startsidan och landningssidorna, så att du redan där får information om vilka undersidor som finns. Detta för att du enklare ska kunna avgöra vilken ingång som är relevant för dig. Vi lägger också till en så kallad ”hamburgermeny” uppe i sidhuvudet, så att det finns flera olika sätt att ta sig runt på webbplatsen.

Samtidigt som vi gör de utseendemässiga ändringarna kommer vi också att göra vissa ändringar i vår sökfunktion, där vi separerar nämndhandlingar från det ordinarie söket. Vi hoppas att detta ska bidra till en upplevelse av ett bättre sök. Om du är intresserad av att söka bland våra nämndhandlingar hittar du dem från och med den 8e juni på sidan nämndhandlingssök.

Nämndhandlingssök

Utöver de utseendemässiga ändringarna gör vi ingen förändring i innehållet på vasteras.se, och du kommer även fortsättningsvis att hitta informationen på samma plats, och med samma länkar som tidigare.

Publicerad

Senast ändrad