Visa sökformulär

Nyheter

 • Markarbete möjliggör markvärme på Stora Torget

  Från och med den 28 september kommer vi att gräva vid Östra Kyrkogatan. Västerås stad och Mälarenergi förbereder ledningsdragningar för att möjliggöra för markvärme på Stora Torget.

  Publicerad 25 september 2020 10:41
 • Hjälp oss utveckla naturområdet på Badelunda och Bjurhovda

  Vi vill veta vad du tycker om natur- och kulturområdet som ligger på Bjurhovda och Badelunda. Hur använder du området i dag, vad har du för favoritplatser och vad vill du kunna göra här i framtiden? Svara på några frågor på webben och var med och påverka utvecklingen.

  Publicerad 23 september 2020 07:56
 • Besöksförbudet hävt – så här arbetar vi nu

  Från 1 oktober finns det möjlighet att göra besök hos anhöriga inom äldreomsorgen igen. Vi förstår att många ser fram emot det och undrar hur det ska gå till. Vi har i dagarna fått rekommendationer från myndigheterna och behöver lite tid att planera så att besöken blir säkra för de äldre.

  Publicerad 18 september 2020 15:22
 • Ny visselblåsarfunktion i Västerås stad

  Nu finns en visselblåsarfunktion i Västerås stad, som ska underlätta för den som misstänker korruption, oegentligheter eller allvarliga missförhållanden i våra verksamheter. Visselblåsarfunktionen kan användas av vem som helst.

  Publicerad 18 september 2020 11:15
 • Det här händer nu inför en eventuell folkomröstning om Västerås Flygplats

  Personer i Västerås har samlat in namnunderskrifter för att de vill att det ska genomföras en folkomröstning om Västerås Flygplats. Namnunderskrifterna har lämnats in till Västerås stad. Här berättar vi vad som händer nu. Längst ner på sidan hittar du bland annat en tidslinje.

  Publicerad 17 september 2020 10:31
 • Nu kan västeråsarna rösta med fimpen

  Som ett led i arbetet för ett renare Västerås sätter Teknik- och fastighetsförvaltningen upp fimpomater på olika platser. Tanken är att på ett lättsamt sätt få rökare att inte kasta fimpar på marken.

  Publicerad 10 september 2020 15:16
 • Idag testas signalen VMA, viktigt meddelande till allmänheten

  VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, är ett varningssystem som används vid olyckor, allvarliga händelser och störningar i viktiga samhällsfunktioner. Idag är det bara ett test av signalen, och du behöver inte göra någonting.

  Publicerad 07 september 2020 10:25
 • Nominera till Pedagogiska priset 2020

  Västerås stad delar varje år ut Pedagogiska priset. Det gör vi för att lyfta upp skickliga pedagoger. Nu behöver vi din hjälp att få fram Västerås bästa pedagoger. Vem nominerar du?

  Publicerad 04 september 2020 11:45
 • Förlängt stöd till Västerås näringsliv

  Fortsatt sänkta parkeringsavgifter i centrum, slopade avgifter för uteserveringar och hyresreducering för torghandel. Dessutom extrapengar för ogräsbekämpning i city och framkomlighetsbeskärning längs gång- och cykelvägar. Tekniska nämndens arbetsutskott beslutade på torsdagen att förlänga stödpaket...

  Publicerad 03 september 2020 12:43
 • Byte till moderna LED-armaturer

  Nu byter vi runt 2 200 armaturer i Hökåsen, Tillberga, Barkarö och på Rönnby. Det blir moderna LED-armaturer som förväntas minska energiförbrukningen med mellan 60 och 70 procent.

  Publicerad 26 augusti 2020 14:03
 • Dags att söka stipendium

  Är du gymnasieelev? Då är det dags att söka stipendium. Stipendiet kan sökas av elever vid Västerås kommunala och fristående gymnasieskolor.

  Publicerad 24 augusti 2020 10:32
 • Första etappen av Irstaskolan invigd!

  Nu är första delen av projektet ”Modernisering Irstaskolan” invigd. Det gäller en byggnad på sammanlagt 7000 kvadratmeter som består av skollokaler, administration, skolkök, skolhälsa och matsal. Här går nu elever från förskoleklass och upp till årskurs 6.

  Publicerad 21 augusti 2020 08:30
 • Nu förbättrar vi Stigbergsskogens lekplats!

  Stigbergsskogens lekplats på Skiljebo ska få ny, rolig lekutrustning och fina sittplatser. Arbetet börjar under vecka 34. Lekplatsen stängs av under byggtiden och beräknas vara klar under oktober månad.

  Publicerad 17 augusti 2020 13:44
 • Avrådan för att elda utomhus

  Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och därav stor risk för gräs och skogsbränder.

  Publicerad 13 augusti 2020 14:09