Beslut tagna av nämnden för idrott, fritid och förebyggande den 20 juni

Tisdagen den 20 juni 2023 beslutade nämnden för idrott, fritid och förebyggande Handlingsplan idrott som ska gälla för 2023–2027. Man klubbade även vilka föreningar som får ta del av elitstödet 2023.

Handlingsplan
Den nya Handlingsplan idrott för 2023–2027 är ett styrdokument som anger den politiska viljeinriktningen för idrottslivet i Västerås samt för att skapa goda förutsättningar för idrott och föreningsliv.

En kortversion har tagits fram utifrån Handlingsplanen som ska uppfattas lättläst och fokuserar på våra målområden och aktiviteter kopplat till dessa. En barnrättslig genomlysning av Handlingsplan Idrott 2023–2027 har genomförts. Både den lättlästa versionen och handlingsplanen finns i sin helhet på sidan Idrott, motion och friluftsliv.

Nyhetsbild

Elitstöd från Västerås stad
Elitstödet finns för att skapa förutsättningar så att en mångfald av idrotter inom kommunen ska kunna bedriva elitidrottsverksamhet. Elitstödet fungerar som ett generellt verksamhetsstöd för elitidrott i föreningsverksamhet. För att kunna ta del av elitstödet ska idrotten ingå i någon av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund och ha minst 25 000 aktiva på nationell nivå. För föreningar som inte infriar storlekskriteriet för att få elitstöd, kan undantag göras om elitidrottaren tävlar på internationell nivå, VM, OS, EM.

Dessa föreningar får elitstöd
Lagidrott:
Västerås SK Bandy dam och herr
Västerås Ishockeyklubb herr
Västerås Rönnby Innebandyklubb dam
Västerås SK Fotboll herr
VästeråsIrsta Handboll dam
Västerås 9Pin Bowling

Individuella:
Västerås Bordtennis – 1 utövare
Västerås Friidrott – 4 utövare
Västerås Frivilliga Skarpskytteförening – 1 utövare
Västerås Kabelparkförening – 2 utövare
Västerås Simsällskap – 2 utövare
Westerås Tai-Nui Club – 1 utövare

Stödet gäller för 2023 och betalas ut den 26 juni.

Idrott, motion och friluftsliv

Publicerad

Senast ändrad