Västerås välkomnar besökare till Summer meet

Summer meet är en av Europas största bilträffar, och den största i Sverige. Bilträffen äger rum på Johannisberg i Västerås 6-8 juli.

I år arrangerar Klas Brink evenemanget på Johannisberg och burn-outen på Hälla.

Cruisingen har i år inte någon arrangör, och kommer därför inte att genomföras. Att ansöka om att arrangera cruisingen har varit öppet för alla, men ingen ansökan har kommit in. Staden har utifrån budget och andra avvägningar beslutat att inte själv arrangera cruisingen.

-Vi såg år 2020 över vårt engagemang i bilträffen och kunde då konstatera att vårt stöd till Västerås Summer Meet var betydligt större än andra kommuners stöd till liknande bilträffar i andra städer. Dessutom såg vi att det vanligaste är att det är samma arrangör av både bilträffen och cruisingen. Stödet var även betydligt större än det kommunen ger till andra stora evenemang som arrangeras i Västerås, säger Alf Westerdahl, evenemangschef på Visit Västerås/Västerås stad.

Västerås stad är med och stöttar med bland annat renhållning i staden under och efter Summer meet. Budgeten för åtgärderna kommer likt föregående år att ligga på cirka 700 000 kronor.

-Vi gör det här för att västeråsarna ska ha en stad som fungerar under de här dagarna och vi vill att staden ska vara ren och fin efter, säger Alf Westerdahl.

Vad gäller trygghet kring evenemang är det arrangören tillsammans med Polismyndigheten som bär ansvaret.

Många bilar kommer till staden och samtidig ska vardagen fungera för boende och till exempel blåljusverksamhet.

Trafiksituationen påverkas. Här ser du hur!

  • Stora Gatan/Västra Ringvägen – gatan är avstängd från korsningen Stora gatan/Västra Ringvägen i riktning mot Västra Ringvägen och till infarten vid Resecentrum.
  • Västra Ringvägen/Västgötegatan - utfarten vid Västra Ringvägen från Västgötegatan är avstängd.
  • Södra Ringvägen/infart Resecentrum – gatan är avstängd från Resecentrum och västerut på Södra Ringvägen.
  • Hamngatan/ Kungsängsgatan – det är förbjudet att svänga ner för Hamngatan från Kungsängsgatan.
  • Sjöhagsvägen/Lögarängsvägen – det är förbjudet med motorfordonstrafik på Sjöhagsvägen från korsningen Lögarängsvägen/Sjöhagsvägen.
  • Sjöhagsvägen /Djuphamnsvägen – det är förbjudet med motorfordonstrafik på Sjöhagsvägen från korsningen Djuphamnsvägen/Sjöhagsvägen.
  • Västra Ringvägen/Hållgatan – utfarten vid Västra Ringvägen från Hållgatan är avstängd.
  • Hammarbyrampen/Köpingsvägen – det för förbjudet med motorfordonstrafik på Köpingsvägen i riktning mot centrum.

Polisens sida om trafiken under Summer meet

Nyhetsbild

Publicerad

Senast ändrad