Nu startar bygget av gruppboende på Sätra

I juli påbörjas byggnationen av det nya gruppboendet på Sätra med totalt sex lägenheter. Det här den första samhällsfastigheten som byggs och det är Västerås stad som ansvarar för detta.

Fastighetsnämndens ordförande Samuel Stengård samt Magnus Johansson, ordförande i nämnden för funktionsnedsättning tog det första spadtaget tillsammans med Mattias Back på Byggsvängen som bygger gruppboendet.

-Det finns ett stort behov av gruppboenden i Västerås, säger Magnus Johansson, och vi är nöjda att det här boendet kommer på plats till hösten 2024.

-Det här är den första samhällsfastigheten som byggs i Sätra och vi har höga ambitioner gällande hållbarhet, säger Samuel Stengård.

-Vi har solpaneler på taket och högsta miljöklassningen på energi vilket är helt i linje med Sätras hållbarhetsmål, fortsätter Samuel Stengård. Vi vill gärna vara förebilder för övriga byggaktörer som bygger bostäderna här i området.

Nyhetsbild

Mattias Back, Byggsvängen, tar första spadtaget för Sätras nya gruppboende tillsammans med Samuel Stengård, ordförande i fastighetsnämnden, och Magnus Johansson, ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättning.

-Jag är jätteglad och förväntansfull för det här bygget, att få vara del av att bygga en ny stadsdel i Västerås är väldigt spännande, säger Anja Hellstrand, projektledare på Västerås stads fastighetsenhet som ansvarar för det nya gruppboendet. Inflyttning är planerad till 1 september 2024.

Publicerad

Senast ändrad