Statsministern besökte Widénska gymnasiet och Bäckby

Under onsdagen besökte statsminister Ulf Kristersson (M) Västerås. Han satte bland annat fokus på ungdomar och besökte Widénska gymnasiet.

Först på agendan under onsdagens statsministerbesök i Västerås stod ett besök på Widénska gymnasiet.

-Det var ett mycket lyckat besök, fantastiskt att statsministern ville besöka vår verksamhet. Han har en bakgrund inom idrotten och hade själv gärna velat gå på en skola som Widénska där man kombinera idrott och studier på bästa sätt, säger Annika Östling Sandgren, rektor Widénska gymnasiet.

Nyhetsbild

Foto: Stefan Borg

Widénska gymnasiet är Mälardalens största idrottsgymnasium och är en Nationell Idrottsutbildning (NIU)-skola med programmen barn- och fritid, ekonomi, samhällsvetenskap och naturvetenskap. Vid sitt besök fick Kristersson möjlighet att interagera med eleverna i årskurs 3, som fick ställa frågor till statsministern. Han besökte även Widénskas gym och pratade idrott med elever där, samt träffade elevrådsordföranden.

-Det kändes roligt, ärofyllt och samtidigt overkligt att få träffa statministern. När jag pratade med honom verkade han mycket intresserad av hur skolan arbetade med att kombinera idrott och studier. Vi pratade mest om idrott, studier och vad jag tyckte om Widénskas upplägg. Han var engagerad och jag fick känslan att han var genuint intresserad. Dagen blev helt annat än en vanlig skoldag och det var kul att han besökte oss och tog sig tid att svara på våra frågor, berättar Jesper Vikman, elevrådsordförande.

-Jag är särskilt stolt över våra elever, blivande studenter, som visade på stort engagemang och ställde många kloka frågor om framtida utmaningar, klimat, energiförsörjning kopplat till detta, kärnkraft, otrygghet/kriminalitet, jämställdhet, likvärdig skola, energiförsörjning, konflikter i värden och Sveriges roll i Nato till exempel. Statsministern visade stort intresse för eleverna och verksamheten och flera elever fick möjlighet till spontan dialog vilket var mycket uppskattat, säger Annika Östling Sandgren, rektor Widénska gymnasiet.

Som gåva fick statsministern en matchtröja från Widénska med sina initialer på som han lovade att ha på sig på nästa träning.

Efter besöket på Widénska gymnasiet begav sig statsministern till Bäckby, där Polismyndigheten berättade om arbetet som bedrivs för att stoppa nyrekryteringen till kriminella gäng.

Publicerad

Senast ändrad