Södergårdens äldreboende

Södergården Äldreboende är ett boende för dig med behov av omvårdnad och service dygnet runt. Södergårdens äldreboende ligger på Viksäng. Verksamheten drivs av Attendo på uppdrag av Västerås stad.

Om Södergårdens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
55

Verksam i
Västerås

Hyra
3500-6500 kr/mån

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Attendos webbplats

Inriktning
Särskilt boende för äldre

Film om Södergårdens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Entré och entréhall för rullstolsburen
  • Hiss för rullstolsburna
  • Begränsat antal parkeringsplatser

Boendemiljö

Här finns 55 lägenheter fördelade på fyra plan på våning 2-5. I en lägenhet på varje våning finns möjlighet till parboende. Lägenheterna är utrustade med en liten köksdel och en del för sovplats. Till de flesta lägenheterna finns en egen balkong. Badrummen är stora med toalett, dusch och handfat. Varje rum är utrustat med höj- och sänkbar säng med madrass. I övrigt möblerar man med sina egna möbler.

Utemiljö

I direkt anslutning till Södergården finns en stor trädgård som tillhör boendet med bland annat boulebana, asfalterat promenadstråk, gräsmatta och välskött växtlighet. Där finns goda möjligheter till gemenskap, vardagsmotion och gemensamma aktiviteter när vädret tillåter. Trädgården är mycket uppskattad av de boende.

Södergården ligger nära allmänna kommunikationer och busshållsplats finns direkt utanför entrén. Viksängs centrum med bland annat mataffär, frisör och apotek finns inom fem minuters promenadavstånd. Lika nära finns Viksängskyrkan, folktandvård, Mälarparken och Mälaren.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av undersköterskor och vårdbiträden och vi arbetar utifrån personligt kontaktmannaskap. Det finns även tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad sjuksköterska.

Bemanning

Södergården är bemannat av omvårdnadspersonal dygnet runt. Sjuksköterska finns på plats i huset måndag till fredag, men finns att tillgå dygnet runt. Abetsterapeut och fysioterapeut finns på plats ett par dagar i veckan. Ansvarig läkare från Viksängs Vårdcentral besöker verksamheten två gånger i veckan och gör då hembesök vid behov. Vid behov av läkare på kvällstid, natt eller helg finns ett mobilt läkarteam att tillgå.

Måltider

Lunch och middag lagas av kock i ett tillagningskök på boendet. Menyerna bestäms veckovis utifrån önskemål, näringsinnehåll och Attendos generella matkoncept.

Övriga måltider görs iordning på varje våning utifrån boendes önskemål. Du väljer själv om du vill äta gemensamt i våningens matsal eller i din lägenhet.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktperson och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse, promenader och gymnastik. Vi spelar, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

Hitta hit

Hitta hit