Tre små hus gruppboende

Tre små hus gruppboende ligger på Bäckby och är ett demensboende. Här finns också korttidsplatser samt en dagverksamhet riktad till dig som är yngre än 65 år och har en demenssjukdom.

Om Tre små hus

Typ av service
Gruppboende, korttidsboende och dagverksamhet

Antal lägenheter
16 + 4 korttidsplatser

Verksam i
Västerås

Hyra
Ca 5000-6000 kr/mån

Organisationsform
Kommunal


Inriktning
Demensboende

Film om Tre små hus gruppboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Alla avdelningar ligger i markplan
  • Parkering finns i direkt anslutning till enheten

Boendemiljö

Precis som namnet säger består boendet av tre små friliggande hus med fem-sex lägenheter i varje. Varje lägenhet är ca 45 kvm, har en liten köksdel, stort badrum och egen uteplats. I varje lägenhet finns höj- och sänkbar säng och inbyggda garderober, i övrigt möblerar du som du själv vill.

Vi har även fyra korttidsplatser för dig som har en demenssjukdom. Korttidsplatserna är fördelade på två lägenheter med två platser i varje. Korttidsplatserna beviljas i första hand till personer som är yngre med demensdiagnos, eller är under minnesutredning, och bor ordinärt boende.

Till enheten hör också en dagverksamhet med tio platser. Vid dagverksamheten bor den demenssjuke hemma, men besöker oss vissa dagar för social samvaro och individuella eller gemensamma aktiviteter. Dagverksamheten ger dig möjlighet att bo kvar i det egna hemmet och samtidigt ha tillgång till meningsfull sysselsättning. Dagverksamheten riktar sig till yngre personer med demenssjukdom.

Utemiljö

Äldreboendet ligger fint vid en skogsdunge bakom Bäckby centrum. Här bor du i egen lägenhet med gemensamma utrymmen och fina uteplatser. Från boendet är det nära till mötesplats, promenadstråk, affärer, bibliotek, kyrka och vårdcentral. Busshållplats för linje 1 finns inom kort promenadavstånd.

Personalens kompetens

Här arbetar undersköterskor, vårdbiträden och assistenter. Det finns också tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut och arbetet leds av en enhetschef och en avdelningschef. Vi har erfarenhet av att vårda både yngre och äldre personer med demenssjukdom. Vi samarbetar med en vårdcentral varifrån vi får besök av familjeläkare med jämna mellanrum, och vid inflytt erbjuds du att byta till denna vårdcentral och läkare för att underlätta för dig.

Som boende har du en kontaktman som ansvarar för kontakten med närstående och hjälper dig med det dagliga. När du flyttar in så upprättar sjuksköterska och undersköterska tillsammans med dig och närstående en genomförandeplan och en omvårdnadsplan.

Bemanning

Tre små hus är bemannat av vårdpersonal dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska. Läkare besöker enheten regelbundet samt vid behov.

Måltider

Vi får maten levererad till enheten och om man vill får man hjälpa till att förbereda inför måltiderna. Maten serveras i vårt gemensamma kök, men om man vill får man självklart äta i sin egen lägenhet. Vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska vara trivsamma. Vid högtider, helger och bemärkelsedagar dukar vi med finare porslin, dukar, servetter och blommor.

Aktiviteter

I varje hus finns veckoprogram med aktiviteter, till exempel sång- och musikstunder, pyssel, spel, promenader, gymnastik, bakning, och målning. Ibland får vi besök av en trubadur, anordnar en trädgårdsfest eller gör en utflykt. Bäckby kyrka besöker oss en gång i månaden.

Vi tar emot önskemål och planerar aktiviteter tillsammans med dig och försöker se till att du kan behålla och utöva dina egna intressen. Tillsammans skapar vi meningsfulla dagar.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Tre små hus

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av jobba på just det här boendet, kontakt enhetschef på 021-39 88 23.

Besöksadress: Plåtverksgatan 187 (A-hus), 191 (B-hus) och 189 (C-hus och dagverksamhet).

Postadress: Västerås stad Vård och Omsorg, Tre små hus, 721 87 Västerås

Telefonnummer: 021-39 84 93, Enhetschef 021-39 88 23, Avdelningschef 021-39 74 21 Hus A 021-39 84 93 Hus B 021-39 84 92 Hus C 021-30 84 91 Dagverksamhet 021- 39 84 94

vardochomsorg@vasteras.se