Trumslagarbackens äldreboende

Trumslagarbackens äldreboende ligger ett stenkast från Svartån, knappt 1,5 km från Västerås centrum. Verksamheten drivs av Humana på uppdrag av Västerås stad.

Om Trumslagarbackens äldreboende

Typ av service
Äldreboende

Antal lägenheter
36

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Privat regi

Webbplats
Humanas webbplats

Inriktning
Särskilt boende för äldre

Film om Trumslagarbackens äldreboende

Tillgänglighet i lokalerna

  • Särskilda parkeringsplatser finns nära boendet
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 36 lägenheter fördelat på tre plan med 12 lägenheter på respektive plan. Varje lägenhet är 35-39 kvm och har kokvrå, WC och dusch. Lägenheten är utrustad med en säng, i övrigt möblerar du som du själv önskar. Alla lägenheter har ett tillhörande vindsförråd.

Trumslagarbacken har en terrass i markplan med fina uteplatser som används för måltider, fika och aktiviteter såsom odling i odlingslådor. På övre plan finns rymliga balkonger. Boendet har smakfullt möblerade gemensamma vardagsrum som ger en hemtrevlig känsla.

Utemiljö

Trumslagarbackens äldreboende ligger fint vid slutet av en rullstensås, precis intill Svartån, och är omgivet av grönskade natur. Det finns promenad- och cykelvägar till Vallby friluftsmuseum och parkområdet på Djäkneberget, samt fina promenadstråk längs med ån.

Några hundra meter bort ligger Pettersbergs centrum där det finns matbutik med postservice och apoteksombud. Knappt 1,5 km bort ligger Västerås centrum där det finns butiker, café, restauranger, bankkontor, myndigheter och bibliotek.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor som är certifierade i kontaktmannaskap. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Verksamhetschef är utbildad distriktssköterska.

Bemanning

Trumslagarbackens äldreboende är bemannat av vårdpersonal dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varannan vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

På Trumslagarbacken har vi en kock som lagar all mat som serveras på boendet. För att maten som tillagas ska stämma överens med dina behov har kocken regelbundet möte med boendets chef liksom med enheternas kostombud.

Du väljer själv om du äter i vår gemensamma matsal eller i din egen lägenhet.

Aktiviteter

Tillsammans med din kontaktperson bestämmer du hur din dag ska se ut eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter till exempel utevistelse och promenader. Vi spelar spel, ser på film, bakar, har högläsning och sångstunder. Vi firar högtider och uppmärksammar bemärkelsedagar.

En gång i månaden har vi besök av trubadurer som spelar och sjunger. Då äter vi också lite extra gott och dricker ett glas vin eller bubbel.

Hitta hit

Hitta hit