Karlslunds servicehus

Servicehuset Karlslund ligger cirka 700 meter från Stora torget. Vackra promenad- och cykelvägar leder hit längs Svartåns kant.

Observera! På grund av corona-pandemin har vi anpassat verksamheten mötesplats och restaurang. Kontakta servicehuset för att höra vad det innebär för dig.

Om Karlslunds servicehus

Typ av service
Servicehus

Antal lägenheter
56

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Film om Karlslunds servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Anpassat för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss

Boendemiljö

Här finns 57 lägenheter om två rum som är 51-77 kvm. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm. I lägenheterna finns sovrum, vardagsrum, kokvrå, WC med dusch, samt klädkammare och balkong. En del av balkongerna har utsikt mot Svartån.

Utemiljö

Karlslunds servicehus ligger i en naturskön miljö intill Svartån. I närområdet finns Falkenbergska kvarnen, Kvarndammen, Trumslagarbacken och Biskopsängens koloniområde. Härifrån är det nära till Västerås centrum där det finns bland annat matbutik, apotek, restauranger, bankkontor och myndigheter.

Personalens kompetens

Här arbetar vårdbiträden, undersköterskor, sjuksköterskor, assistent och aktivitetsledare. Det finns också tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut.

För att du ska känna dig trygg med det stöd du behöver erbjuds du en kontaktman. Det är tillsammans med kontaktmannen som du gör förändringar i genomförandeplanen när det är aktuellt.

Bemanning

Karlslund servicehus är bemannat av vårdpersonal dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varje vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

I huset finns en restaurang där du som boende antingen kan äta på plats eller beställa hem matlåda till lägenheten. Eftersom alla lägenheter är utrustade med kök kan du också laga egen mat om du vill. Vid högtider har vi gemensamma tillställningar med måltid och underhållning.

Aktiviteter

På mötesplatsen som ligger i entréplanet finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter. Några exempel är dans, bingo, gymnastik, utflykter, traditionella fester samt sång och musik i alla dess former. De som bor hos oss får ett aktivitetsblad varje månad för att hålla koll på kommande aktiviteter.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Karlslunds servicehus

Vill du jobba hos oss inom Vård och Omsorg? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb. Om du är intresserad av att jobba på just det här boendet, kontakta enhetschef på 021-39 28 72.

Besöksadress: Skultunavägen 9B

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Karlslunds servicehus, 721 87 Västerås

Telefonnummer 021-39 28 70 Enhetschef 021-39 28 72 Restaurang 021-39 83 37

vof@vasteras.se