Skallbergets servicehus

Skallbergets servicehus stod klart 1987. Det är beläget i Västerås östra stadsdelar, i ett äldre bostadsområde där grönområden finns bevarade.

Om Skallbergets servicehus

Typ av service
Servicehus

Antal lägenheter
84

Verksam i
Västerås

Hyra

Organisationsform
Kommunal

Inriktning

Film om Skallbergets servicehus

Tillgänglighet i lokalerna

  • Entré för rullstolsburen
  • Tillgänglig hiss
  • Parkering i direkt anslutning till entrén

Boendemiljö

Här finns 84 lägenheter i varierande storlekar. Du bor i egen lägenhet med bostadskontrakt. Till varje lägenhet hör en balkong samt ett förråd i källaren eller på vinden. TV, telefon, elektricitet och hemförsäkring ingår inte i hyran.

Utemiljö

Precis bredvid boendet finns matbutik och bullhållplats för busslinje 5. Vi Skallbergstorget cirka 600 meter bort finns livsmedelsaffär, restauranger och bankkontor samt busshållplats.

Servicehuset har en bakgård som består av naturtomt med mycket växtlighet. Det finns stor möjlighet till utevistelse, flera uteplatser att tillgå, stor grillplats, odlingsmöjligheter och boulebana.

Personalens kompetens

Omvårdnadspersonalen består av vårdbiträden och undersköterskor. Hälso-och sjukvårdspersonalen består av sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Bemanning

Oxbackens Servicehus har bemanning dygnet runt. Dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska på plats, övrig tid bemannas av sjuksköterska från vårt mobila team. Patientansvarig läkare besöker verksamheten varannan vecka och övrig tid vid behov.

Måltider

På Skallbergets servicehus finns en restaurang som är öppen alla dagar klockan 08.00-15.30. Här serverar vi frukost och lunch. Du väljer själv om du vill äta i restaurangen eller ta med matlåda hem. Middag kan beställas, detta görs dagen innan. Det finns även möjlighet att köpa eftermiddagskaffe varje dag.

Aktiviteter

På Mötesplatsen arbetar en aktivitetsledare med att erbjuda olika aktiviteter varje dag, såsom boule, frågesport, önskemusik och grillning. Det finns också tillgång till ett gym. Vi har ett veckoblad med aktiviteter som sätts upp i allmänna utrymmen.

Aktiviteter planeras efter kundernas önskemål och varierar också efter årstid och högtider.

Hitta hit

Hitta hit

Kontakta oss

Skallbergets servicehus

Vill du jobba hos oss? Våra lediga tjänster hittar du på sidan Lediga jobb.

Besöksadress: Karlfeldtsgatan 20-22

Postadress: Vård- och omsorgsförvaltningen, Skallbergets servicehus, 721 87 Västerås

Telefon reception: 021-39 27 20
Telefon restaurang: 021-39 83 35
Telefon enhetschef: 021-39 27 23
Telefon: avdelningschef: 021-39 90 27

vof@vasteras.se