Visa sökformulär

Föräldrautbildningen Älskade förbannade tonåring

Utbildningen vänder sig till dig som har barn i åldern 13-18 år. Fokus är vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar känner igen.

Om verksamheten

Älskade förbannade tonåring är en gratis föräldrautbildning för dig som har barn i åldern 13-18 år. Under fyra träffar går vi igenom olika vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen. Det kan vara "tonåringen pratar inte längre med mig, hjälper inte till hemma, bråkar med sina syskon och vill helst bara vara med sina kompisar".

På träffarna

Vi träffas fyra gånger, två timmar per gång. Vi ägnar tiden åt gruppdiskussioner under ledning av en handledare. Inför första träffen skickar vi hem boken, Älskade förbannade tonåring, till dig som förberedelse. Du kommer efter varje gång att få hemuppgifter i form av praktiska övningar.

Varje gång vi ses utgår vi från ett tema. Dessa är:

  • Grupptryck
  • Jag - budskap
  • Att hålla reda på sin tonåring
  • Att vara uppmärksam på sig själv

Anmäl dig till en kurs

Kursstart måndagen den 23 januari 2023, klockan 17.30-20.00 på Viksäng familjecentrum. Kursen pågår under fyra veckor och avslutas måndagen den 13 februari. En återträff planeras preliminärt den 12 juni 2023.

Är du intresserad av att delta är du välkommen att kontakta:

Mona Al Khoury 021-39 34 12 eller 0765 69 35 13 mona.al.khoury@vasteras.se
Lotta Wennberg 021-39 44 63 eller 0765 69 10 18 ann-charlotte.wennberg@vasteras.se 

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

  • Sopa ut sand på gatan

    Det dags att sopa ut vintersanden från garageuppfarter och trottoarer, för snart kommer sopmaskinerna.

  • Spadtag för bostäder på Sätra

    Sol över skog och jord i Västerås nya hållbara stadsdel. Vid lunchtid under onsdag var det äntligen dags för det första spadtaget för bostäder på Sätra.