Viksäng

Upplevelser och aktiviteter utifrån dina behov!

På Viksäng arbetar vi i olika arbetsgrupper med personer som är i betydande behov av struktur och tydlighet. Vi använder oss av olika kommunikationssätt såsom tecken som stöd, bildstöd och modellinlärning. Vi lägger stor vikt vid friskvård och rörelse och ägnar oss åt många olika aktiviteter. Vi har speciellt inredda rum för fysisk aktivering, sinnesstimulering och taktil stimulering.

Exempel på aktiviteter:

  • gå på promenader
  • gymnastik, hoppa på studsmatta, använda bollhavet eller gunga inom- och utomhus
  • praktiska sysslor såsom att baka, duka bord och diska i köket eller sköta tvätten i tvättstugan
  • utföra olika sysslor i trädgården
  • skapa genom att måla eller använda pärlor

Arbetshandledare från Daglig verksamhet finns med och stöttar dig så att du får arbetsuppgifter efter dina förutsättningar och kan utvecklas.

En person skjutsar en person i rullstol. 

Viksäng är en aktivitetsgrupp

Aktivitetsgrupp passar dig som uppskattar aktiviteter och upplevelser som utgår från dina behov. Det finns arbetshandledare som stöttar dig för att du ska kunna utvecklas och få en meningsfull dag.

Om du har behov av en tydlig struktur och en anpassad kommunikation så stödjer och assisterar vi dig med det. Vi anpassar aktiviteter så de passar dig och vårt mål är att du ska må bra och öka din självständighet. Aktivitetsgrupperna erbjuder en meningsfull verksamhet med utveckling, trygghet, gemenskap och stimulans.

Vi har drygt 20 aktivitetsgrupper med olika inriktningar. Det kan vara allt från skapande, teater, loppis och demontering till sinnesstimulering och taktila upplevelser.

Ett bollhav med bollar i olika färger. 

Viksäng

Typ: Daglig verksamhet LSS

Utförare: Västerås Stad

Adress: Regementsgatan 89

Telefonnummer: 021- 39 22 61

@vasteras.se

Hitta hit

Busslinje: 3
Närmaste hållplats: Viksäng C