Solsafari
Var med på digitala föreläsningar och livesändningar med konkreta tips kring solceller.
Nedan hittar du tips och förslag för hur du och din förening kan arbeta med digitala möten.
Generellt går det att säga att det finns gratisversioner av de flesta digitala mötesplattformar. För att kunna bjuda in till mötet, till exempel genom att skicka en länk till alla deltagare, behöver någon i föreningen starta ett konto, detta kan göras kostnadsfritt. Men för att kunna ha mötet under längre tid och med flera deltagare kan ni behöva köpa till en licens. I nästan alla fall räcker det med att den som bjuder in och håller i mötet har ett konto och en licens, deltagarna måste inte ha ett konto eller licens för att kunna delta.
Nedan följer några olika förslag på mötesplattformar, läs också mer på respektive plattforms egen hemsida.
Till dig som ska hålla i mötet
Tips inför mötet
Tips under mötet
Ta hjälp av ett studieförbund!
Om din förening är ansluten till ett studieförbund så kan de ofta hjälpa till, både med råd och mer praktiskt, till exempel med att sätta upp ett digitalt årsmöte. Många studieförbund erbjuder också tips, lathundar och instruktionsfilmer på sina hemsidor angående digitala möten. Här nedan har vi samlat några exempel:
Om ni vill genomföra årsmötet digitalt, ställ er först frågan:
Om ni vill fördjupa er ännu mer så går det att lyssna på Civilsamhällespodden program #65 och samtalet olika mötestekniker för exempelvis årsmöten. I samtalet nämns olika mötestekniker, verktyg och hur man kan genomföra diskussioner. Programmet är 1 timme och 45 minuter långt.
Här kan du lyssna på Civilsamhällespodden program #65 Länk till annan webbplats.
Att förbereda ett digitalt årsmöte
Bestäm er också för
Generellt är det viktigt att tänka på samma frågor som vid ett fysiskt arrangemang, exempelvis STIM-rapportering och rättighetsfrågor på musik. Tänk också på att det kan finnas specifika regler kring rättigheter för exempelvis musik för den plattformen som ni väljer att använda. Kolla därför upp vad som gäller när ni planerar ert arrangemang!
Här följer några exempel på hur ett arrangemang för publik kan genomföras digital:
Finns det fler bra tips och lösning kring digitala möten och arrangemang så tipsa oss gärna så vi kan komplettera denna sammanställningen.
Samordnare kultur och civilsamhälle
Telefon: 021-39 16 88
När du skickar in ditt meddelande kommer det att omvandlas till ett e-postmeddelande.
E-post till kommunen betraktas normalt som en allmän handling enligt tryckfrihetsförordningen. Det innebär bland annat att den är offentlig och att allmänheten och massmedierna har rätt att ta del av innehållet. E-post till våra myndigheter registreras precis som vanlig post hos respektive myndighet. Därefter sänds den vidare till den enhet eller person som berörs.
Uppgifterna du fyller i här och sedan sänder in till oss kommer att skickas i okodad form över Internet.
Tänk på sekretessen; skicka aldrig konfidentiella uppgifter. I dessa fall ber vi dig kontakta oss på telefon.
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.