Här är vi nu i arbetet med Västerås nya översiktsplan

Att ta fram en ny översiktsplan är ett omfattande arbete och ett samarbete mellan många olika aktörer. Under 2024 hoppas vi kunna ta nästa steg och bjuda in till samråd.

Under samrådet kommer du att kunna ta del av nya översiktsplanen och ha möjlighet att lämna synpunkter på innehållet. Planen ska presenteras digitalt på stadens webb i form av en kartberättelse. I översiktsplanen finns förslag på var och på vilket sätt Västerås kommun kan utvecklas på lång sikt när det gäller bostäder, skola, näringsliv, service, grönområden, rekreation och mycket mer. Vi kommer också att ta fram en enkät med sammanfattning och frågor så att du enkelt ska kunna tycka till om delar av innehållet.

– Översiktsplanen ska visa vägen för planeringen av våra fysiska miljöer de kommande 20 till 30 åren och kommer att hjälpa oss att ta olika beslut. Vi jobbar intensivt med att få alla delar klara och vi jobbar också för att den ska vara tillgänglig för många olika målgrupper. Det är viktigt att alla delar blir så bra som möjligt innan det är dags för samråd, säger projektledaren Pernilla Lindström.

Många västeråsare, strax över 1 000 personer, var med i en tidig dialog och hjälpte oss att forma den nya översiktsplanen. Under det kommande samrådet hoppas vi att så många som möjligt deltar så att vi kan få en bred bild av västeråsarnas synpunkter på resultatet.

Du kommer att kunna lämna dina synpunkter på många olika sätt, och under samrådet kommer du också att ha möjlighet att träffa oss som jobbat med nya översiktsplanen.

Mer information om samrådet kommer i stadens kanaler. Du kan vara med och forma framtidens Västerås!

Anmäl din mejladress så att du får nyheter och uppdateringar

Till anmälan för att få nyheter och uppdateringar

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den