Äldre och personer med funktionsnedsättning

Västerås stad arbetar utifrån en beställar- och utförarmodell. Biståndsenheten utreder ditt behov av stöd och omvårdnad.

Biståndsenheten beställer sedan insatsen av den utförare som du väljer. Utföraren är den som utför den omvårdnad och service som du har rätt till. Vi anlitar både kommunala utförare och privata leverantörer som vi har avtal med. Våra kommunala utförare är Västerås stad Vård och omsorg och Skultuna. I vår roll som beställare är det vi som i sista hand är ansvariga för att du får den servicen du har rätt till och att kvaliteten når upp till våra krav.

För att vi löpande ska kunna följa upp vår verksamhet för äldre och funktionshindrade, måste varje utförare lämna in en skriftlig kvalitetsredovisning varje år. Dessutom måste varje utförare medverka i arbetet med de enkätundersökningar till enskilda personer som vi genomför för att utvärdera verksamheten.

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Västerås blir värdstad för SM-veckan 2024

Nu är det klart! Västerås ska för första gången vara värdstad för SM-veckan. Riksidrottsförbundet och Sveriges Television har beslutat att erbjuda Västerås värdskapet för SM-veckan sommar 2024 och nu har kommunstyrelsen beslutat i frågan.

• Detaljplaner för Kopparlunden har vunnit laga kraft

De nya detaljplanerna för Kopparlunden har nu vunnit laga kraft. Det betyder att detaljplanearbetet är klart och att vi kan börja skapa det nya Kopparlunden där den unika kulturmiljön får sällskap av nya bostäder, arbetsplatser och mötesplatser. Fastighetsägarna kan nu söka bygglov för nya byggnader...

• Hög tid att nominera till Pedagogiska priset och Skolledarpriset

Har du eller ditt barn en pedagog som är riktigt duktig? Är kanske arbetslaget eller hela förskolan eller skolan något utöver det vanliga? Då ska du nominera hen eller dem till Pedagogiska priset. Du kan också nominera till det nya skolledarpriset. Vi behöver din nominering senast 17 oktober.