Äldre och personer med funktionsnedsättning

Västerås stad arbetar utifrån en beställar- och utförarmodell. Biståndsenheten utreder ditt behov av stöd och omvårdnad.

Biståndsenheten beställer sedan insatsen av den utförare som du väljer. Utföraren är den som utför den omvårdnad och service som du har rätt till. Vi anlitar både kommunala utförare och privata leverantörer som vi har avtal med. Våra kommunala utförare är Västerås stad Vård och omsorg och Skultuna. I vår roll som beställare är det vi som i sista hand är ansvariga för att du får den servicen du har rätt till och att kvaliteten når upp till våra krav.

För att vi löpande ska kunna följa upp vår verksamhet för äldre och funktionshindrade, måste varje utförare lämna in en skriftlig kvalitetsredovisning varje år. Dessutom måste varje utförare medverka i arbetet med de enkätundersökningar till enskilda personer som vi genomför för att utvärdera verksamheten.

• Byggnadsnämnden sammanträder den 26 september

Torsdagen den 26 september sammanträder byggnadsnämnden. Allmänhetens frågestund är i Röda rummet klockan 13.00. Själva sammanträdet startar klockan 13.15 och inleds med en öppen del.

• Byggnadsnämnden sammanträder den 17 oktober

Torsdagen den 17 oktober sammanträder byggnadsnämnden. Allmänhetens frågestund är i Röda rummet klockan 13.00. Själva sammanträdet startar klockan 13.15 och inleds med en öppen del.

• Ny digital tjänst underlättar för restauranger

Västerås stad har nu anslutit sig till den nationella plattformen verksamt.se, som gör det lättare för restaurangföretag att ansöka om de tillstånd de behöver för att driva sin verksamhet. De företag som redan har sina tillstånd behöver inte göra någonting.

• Vad händer på Fridnäs?

Vad händer med skolan och skolpaviljongerna? Hur ska den nya bebyggelsen utvecklas med hänsyn till kulturmiljö och omgivning? Det finns en del frågor om vad som händer inom detaljplaneprocessen om Fridnäs. Läs gärna det nya dokumentet med frågor och svar!

• Semesterstängt på Rubingatan

Under tiden 15 juli till 5 augusti pågår inga arbeten med maskiner på Rubingatan. Eventuellt kommer mindre arbeten som stensättning att pågå under sommaren. Rubingatan är namnet på den nya gata som går utanför Fridhemsskolan i Bäckby.