Äldre och personer med funktionsnedsättning

Västerås stad arbetar utifrån en beställar- och utförarmodell. Biståndsenheten utreder ditt behov av stöd och omvårdnad.

Biståndsenheten beställer sedan insatsen av den utförare som du väljer. Utföraren är den som utför den omvårdnad och service som du har rätt till. Vi anlitar både kommunala utförare och privata leverantörer som vi har avtal med. Våra kommunala utförare är Västerås stad Vård och omsorg och Skultuna. I vår roll som beställare är det vi som i sista hand är ansvariga för att du får den servicen du har rätt till och att kvaliteten når upp till våra krav.

För att vi löpande ska kunna följa upp vår verksamhet för äldre och funktionshindrade, måste varje utförare lämna in en skriftlig kvalitetsredovisning varje år. Dessutom måste varje utförare medverka i arbetet med de enkätundersökningar till enskilda personer som vi genomför för att utvärdera verksamheten.

Just nu finns det inga evenemang att visa här. Klicka på fler händelser för att se hela kalendern.

• Nya regler om handläggningstider och avgifter för bygglov

Det är nya regler för dig som ska bygga, riva, ändra markförhållandena eller söka förhandsbesked från 1 januari 2019. Det handlar främst om tid för handläggning och hur avgiften kan minska om vi överskrider den tiden.

• Webbplatsundersökningen avslutad och tävlingen avgjord

Vi ställde frågan hur Västerås stad kan förenkla din vardag med hjälp av digitalisering och ny teknik. Vi fick nästan 2000 svar. Tack till alla som bidragit med sin tid och svarat på frågorna. Vi har gått igenom bidragen och en jury har valt ut en vinnare i tävlingen.

• Måndag den 3 december testas VMA-signalen

På måndag den 3 december klockan 15.00 testas signalen för viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Det är bara ett test och du behöver inte göra någonting.