Visa sökformulär

Mälarporten

Nu skapar vi en helt ny stadsdel, på ett av Västerås mest attraktiva lägen.

Så här gör du

Tidplan

Just nu genomförs ett flertal utredningar kopplade till bland annat resecentrums konstruktion och framtiden för olika verksamheter i projektområdet. Vi står även inför att skriva avtal med inblandade aktörer och fastighetsägare, och sy ihop kalkyler och finansieringsplaner. När dessa bitar är på plats kan vi göra klart detaljplanen för resecentrum. Just nu jobbar vi för att kunna gå ut på samråd med resecentrums detaljplan. Då kan vi även ge en tydligare bild av den långsiktiga tidplanen för projekt Mälarporten.

Prenumerera på nyheter från Mälarporten

Är du intresserad av utvecklingen av Mälarporten och Västerås nya resecentrum och vill få löpande information när det händer saker i projektet? Anmäl din e-postadress nedan så får du information när vi gör relevanta uppdateringar av informationen på webben.

Följ även gärna projekt Mälarporten på Facebook. Där delar vi information som kan vara av intresse för invånare, resenärer, investerare med flera, och för en diskussion om intressanta saker som vi funderar över eller vill ha era åsikter kring. 

Projekt Mälarportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
#Mälarporten
#Västeråsresecentrum

Nytt i Projektet

  • Angående flytt av lantmännens silo

    Med anledning av Lantmännens yttrande på detaljplanen för Västerås resecentrum som hade samråd fram till den 18 december har media rapporterat om statusen för processen att hitta en lösning för att flytta Lantmännens silo i Mälarportsområdet.

Hjälpte informationen på denna sida dig?