Visa sökformulär

Mälarporten

Nu skapar vi en helt ny stadsdel, på ett av Västerås mest attraktiva lägen.

Nytt i projektet

  • Hur beräknas projektkostnaden för resecentrum?

    Västerås nya resecentrum är en stor investering för dagens, och framtidens, Västerås. Projektet beräknas kosta runt två miljarder kronor enligt kalkyler framtagna under förstudien. Kostnaden fördelas mellan Västerås stad, Trafikverket och övriga fastighetsägare och intressenter i projektet. Vad inne...

  • Information om Västerås stads förhandling med Lantmännen

    Västerås stad har förhandlat med Lantmännen om silon under flera års tid. Platsen där silon ligger idag är viktig för Västerås utveckling. Just nu står förhandlingarna stilla och vi vill här berätta vilken fakta som gäller i frågan. Att ställa i ordning en gång- och cykelväg längs silon är en plan s...

Prenumerera på nyheter från Mälarporten

Är du intresserad av utvecklingen av Mälarporten och Västerås nya resecentrum och vill få löpande information när det händer saker i projektet? Anmäl din e-postadress nedan så får du information när vi gör relevanta uppdateringar av informationen på webben.

Följ även gärna projekt Mälarporten på Facebook. Där delar vi information som kan vara av intresse för invånare, resenärer, investerare med flera, och för en diskussion om intressanta saker som vi funderar över eller vill ha era åsikter kring. 

Hantera prenumeration

Projekt Mälarportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
#Mälarporten
#Västeråsresecentrum

Så här gör du

Tidplan

Just nu genomförs ett flertal utredningar kopplade till bland annat resecentrums konstruktion och framtiden för olika verksamheter i projektområdet. Vi står även inför att skriva avtal med inblandade aktörer och fastighetsägare, och sy ihop kalkyler och finansieringsplaner. Mälarportens första detaljplan, som rör resecentrum, var på samråd under hösten 2018. När utredningarna presenteras och detaljplanen för resecentrum justerats och går ut på granskning under 2020 kan vi ge en tydligare bild av hur vi går vidare med omvandlingen av hela projektområdet.

Hjälpte informationen på denna sida dig?