Ungdomar får chans att skapa sina favoritplatser i Mälarportsområdet

Projekt Mälarporten och expectrum ger en digital sommarkurs för stadens ungdomar. Deltagarna får lära sig mer om idégenerering, produktutveckling och 3D-teknik. Resultaten tar vi med oss in i projektet med möjlighet att förverkligas redan 2021.

expectrum arrangerar själva kursen och Mälarporten bidrar med ett case där ungdomarna får möjlighet att ge förslag på sina alldeles egna favoritplatser.

– Vi ska göra vårt allra bästa för att förverkliga idéerna! Planen är att kunna bearbeta dem under hösten och skapa den riktiga platsen under 2021, säger Viktoria Brandel, kreativ projektledare och ansvarig för aktivering inom projektområdet.

I vintras inledde projekt Mälarporten ett samarbete med expectrum, för att värna våra ambitioner kring innovation och dialog med stadens unga. Samarbetet startade med en sportlovsaktivitet om framtidens boende, och skulle följas upp med en sommarkurs på expectrum. På grund av rådande pandemi riskerade kursen att helt ställas in, men med expectrums expertis inom digital pedagogik för barn och unga var det ett lätt val att istället köra kursen digitalt.

– Vi i projekt Mälarporten ville inte förlora möjligheten att få värdefull input från den här målgruppen när vi planerar för trevliga samlingsplatser i projektområdet. Vad våra tonåringar tycker betyder jättemycket eftersom de ska leva här i framtiden! Dessutom vill vi att Västerås ungdomar ska kunna hitta meningsfulla aktiviteter, framförallt denna sommar som förmodligen blir så annorlunda mot andra, säger Viktoria Brandel.

Viktoria är kreativ projektledare inom projekt Mälarporten. Det innebär bland annat att hon ansvarar för att göra projektområdet mer attraktivt och tryggt under projekttiden, till exempel genom olika aktiviteter och samarbeten som detta med expectrum.

Skapa din framtida favoritplats i Mälarportsområdet!

Kursen är öppen för ungdomar mellan 13-19 år och pågår mellan 15-18 juni. Boka plats eller tipsa någon du känner redan nu. Det är gratis men anmälan krävs.

Bokning och mer information om kursen på expectrums kurssida

Kontakt

Relaterade nyheter

Kontakta oss

Viktoria Brandel

Kreativ projektledare

Telefon: 021-39 01 08

cecilia.sjostrand@vasteras.se

Publicerad

Senast ändrad