Ansök om kulturstipendium för 2024

Nu är ansökan öppen för Västerås stads kulturstipendium 2024. Sista ansökningsdag är den 11 december 2023.

För att få söka kulturstipendiet måste du vara född, uppvuxen, verksam eller boende i Västerås. Du måste ha uppnått goda resultat eller visat på lovande förutsättningar för en fortsatt god utveckling inom det område du söker stipendium.

– Vi är stolta över att vi har så många kreativa personer i Västerås och har under åren delat ut fler än 800 stipendier och uppmuntrar fler att söka nästa års stipendium, säger Nilla Kuul (KD), 1:e vice ordförande kulturnämnden.

Västerås stads kulturstipendium kan sökas inom följande områden:

  • Scenkonst (musik, teater, dans)
  • Bild (konst, film, foto)
  • Kulturarv
  • Litteratur
  • Övriga konstuttryck.
 
Nyhetsbild

En mindre grupp stipendiater utses varje år. 2023 års stipendium delades ut till sju personer. I ansökan förväntas den sökande bland annat beskriva varför den söker ett stipendium och vad ett stipendium skulle betyda.

– Vi ser att stipendiet är viktigt för att utveckla kulturen och konsten och vi är stolta över att kunna visa upp allt det fantastiska som görs av personer som är födda, uppvuxna, verksamma eller boende i Västerås. Just nu kan du exempelvis se utställningen ”Hulth, Ljung & Segerberg på konstmuseet i Västerås som är några av årets stipendiater, fortsätter Nilla Kuul (KD), 1:e vice ordförande kulturnämnden.

 

Läs om 2023 års kulturstipendiater och ansök om Västerås stads kulturstipendium 2024

Publicerad

Senast ändrad