Träffa stadens rådgivare i Igor den 30 november

Välkommen till Kvarteret Igor torsdagen den 30 november klockan 12.00-17.00. Mitt i köpcentret, utanför Panduro på plan 2, finns Västerås stads energi- och klimatrådgivare, byggnadsinspektörer och konsumentjuridiska rådgivare på plats. Har du frågor? Kom och träffa experterna som delar med sig av sina kunskaper!

Energi- och klimatrådgivarna ger opartisk rådgivning för privatpersoner, företag och föreningar. Vi svarar bland annat på frågor om energieffektiviseringar och kan hjälpa till att jämföra olika tekniker.

– Just nu får vi många frågor om olika typer av bidragsstöd för småhus, elbilsladdning och solceller säger Emil Svensson, Energi- och klimatrådgivare.

Konsumentjuridiska rådgivarna ger sina bästa tips inför kommande byggprojekt och renoveringar.

– Frågor om hantverkstjänster är vanliga hos oss på konsumentvägledningen. Vi vill gärna verka förebygga, så att tvister kopplade till just hantverkstjänster blir färre. Några kortfattade handfasta råd på vägen är att ta in offerter, ”kolla upp” företaget, se till att ha ett skriftligt avtal och att inte betala i förskott, säger Ottar Kraemer, konsumentjuridisk rådgivare.

Behöver du råd och stöd inför bygglov, eller anmäla ansökan, har frågor om bygghandlingar eller behöver hjälp med tolkningen av plan- och bygglagen? Byggnadsinspektörerna reder ut hur du på bästa sätt går vidare.

– Vi finns här för dig, säger avdelningschefen för bygglov, Robin Olsson.

Kontakt och mer information:

Publicerad

Senast ändrad