Västerås Arkitekturdagar 15-17 maj

Mammas gata. Smultronställen. Oaser. Platserna i staden är en egen livsform med egen atmosfär och dragningskraft. Den kraft som kopplar invånarna och lockar besökarna till hus, gator och vrår när Västerås växer vidare.

Platsens själ är temat för Arkitekturdagarna 2024. Och arkitektur är även vad som ryms mellan husen, i vinklar och vrår, hörn och ställen med stark anknytning för invånarna. Som innebär igenkänning, trygghet och förväntan kring stadens kommande landmärken.

Under Arkitekturdagarna 2024 kan du som lever och bor i Västerås (eller besöker oss för dagen) se, uppleva och känna på de byggnader och platser som utgör själen i vår stad.

Det blir dagar med föredrag, möten, tankar och förundran över människans skaparkraft och vårt behov av att utgöra en del av ett område, ett kvarter eller en plats i Västerås.

- Det är roligt att se hur brett temat har tolkats av våra medverkande arrangörer. Västerås själ rymmer uppenbarligen allt från fotboll till konst och pizza! Jag hoppas och tror att variationen av programpunkter kommer att väcka intresse och locka många att delta, säger Nora Kvassman, projektledare för Västerås Arkitekturdagar.

Ta del av hela programmet

Om Västerås Arkitekturdagar

För tredje året i rad arrangerar Västerås stad tre Arkitekturdagar med ett fullmatat och varierat program. Programmet är skapat tillsammans med många lokala aktörer inom konst, kultur, arkitektur, fastighet och skola.

Varje år har vi ett unikt tema och i år är det platsen själ som står i fokus. Temat tolkas sedan av de olika arrangörerna. Det ger en stor bredd och ett program som passar många.

Arkitekturdagarna är mellan den 15-17 maj. Alla aktiviteter är gratis och alla är varmt välkomna. På någon aktivitet krävs föranmälan, men det framgår av programmet.

Årets medarrangörer är: Arvsfondsprojektet Mitt slott, ditt slott, Byggingenjörsbyrån, Citysamverkan, Friskis & Svettis, Imperia Fastigheter, Konstfrämjandet Västmanland, Naturskolan Asköviken, Sveriges arkitekter, Sveriges Arkitekter Västmanland, Sweco Architechts, Västerås stadsbibliotek, Västerås konstmuseum, Västmanlands läns museum, Västerås konsthall.

Fler arrangörer tillkommer efterhand.

Rekommenderade nyheter

    Sidan uppdaterades den