Rocklunda motionsspår

Rocklunda motionsspår ligger på Rocklunda.

Hitta hit

Hitta hit

Om Rocklunda motionsspår

Typ: Motionsspår

Spåren på Rocklunda är 1,2 km, 2,5 km, 5 km, 10 km och 15 km. Belysning finns till och med 10 km. Den tänds under de mörka morgnarna klockan 6 och släcks när det blir ljust. Kvällstid tänds belysningen när det blir mörkt och släcks klockan 23. Under den ljusa delen av året mellan den 15 maj och 15 augusti, kommer belysningen inte att tändas. Anledningen är främst för att djurlivet har “högsäsong” då och att djuren är som mest aktiva på natten.

Banorna utgår från södra Rocklunda och är ett system av slingor, kombinerade till ökade längder. Många möjligheter finns att dels ansluta till banorna, dels att variera banlängderna.

Rönnbyspåret i Rönnbyskogen har tre motionsslingor på 1,25 km, 5 km och 10 km. 5 km-spåret har belysning. Den tänds under de mörka morgnarna klockan 6 och släcks när det blir ljust. Kvällstid tänds belysningen när det blir mörkt och släcks klockan 23.

P-platser: Rocklunda,  Apalby, VSOK Orientalen, Önsta Fritidspark samt i anslutning till Skultunavägen och Rönnbyvägen.

På Rocklunda finns även en mountainbikebana: Information om mountainbikespår

På vintern används spåren för skidåkningoch där det är preparerade skidspår får man endast åka skidor – se lokala ordningsföreskrifter. I Rocklundaskogen finns ett nytt belyst konstsnöspår på ca 2,5 km. Information om skidspårens status hittar du på skidspår.se