Rocklunda motionsspår

Rocklunda motionsspår ligger på Rocklunda.

Hitta hit

Hitta hit

Om Rocklunda motionsspår

Typ: Motionsspår

Spåren på Rocklunda är 1,2 km, 2,5 km, 5 km, 10 km och 15 km. Belysning finns till och med 10 km. Den tänds under de mörka morgnarna klockan 6 och släcks när det blir ljust. Kvällstid tänds belysningen när det blir mörkt och släcks klockan 23. Banorna utgår från södra Rocklunda och är ett system av slingor, kombinerade till ökade längder. Många möjligheter finns att dels ansluta till banorna, dels att variera banlängderna.

Rönnbyspåret i Rönnbyskogen har tre motionsslingor på 1,25 km, 5 km och 10 km. Även där finns belysning. Den tänds under de mörka morgnarna klockan 6 och släcks när det blir ljust. Kvällstid tänds belysningen när det blir mörkt och släcks klockan 23. OBS! Med start måndagen den 20 november 2023 kommer belysningen att bytas ut i Rönnbyspåret. De första dagarna kommer den att vara helt släckt. Sedan tänds den allteftersom vi blir klara. Om allt går som det ska lyser alla de nya lamporna senast fredagen den 1 december. De ger bättre ljus och kräver mindre energi.

P-platser: Rocklunda,  Apalby, VSOK Orientalen, Önsta Fritidspark samt i anslutning till Skultunavägen och Rönnbyvägen.

På Rocklunda finns även en mountainbikebana som är 6–7 km lång och ett ridspår på ca 1,5 km.

På vintern används spåren för skidåkning. I Rocklundaskogen finns ett nytt belyst konstsnöspår på ca 2,5 km. Det är IFK Västerås Skidklubb som ansvarar för spårningen. På deras webbplats finns information om skidspårens status. Det finns även information på skidspår.se, se länk nedan.

Information om skidspårens status