Visa sökformulär

Sommarjobb

Du som är ung kan på olika sätt få hjälp från Västerås stad att få arbete. Staden erbjuder, tillsammans med bland andra Arbetsförmedlingen, olika lösningar och insatser. Olika aktörer inom Västerås stad och Västerås näringsliv samarbetar för att öka möjligheterna för att du som ung ska få ett meningsfullt jobb och kunna försörja dig själv.

Feriepraktik för dig som går på gymnasiet

Feriepraktik ger dig som går ut 1an, 2an eller 3an på gymnasiet och är folkbokförd i Västerås kommun möjlighet att arbeta under en del av sommaren. Du arbetar inom stadens förvaltningar och bolag. Exempel på arbetsområden är administration, barnomsorg, kök och restaurang, turism och kultur, underhåll och renhållning, vård och omsorg.

Hur ansöker jag?

Ansökningstiden för 2018 är avslutad och vi tackar alla ungdomar för visat intresse. Ansökan för 2019 blir i februari.

Kontakta oss

Alla frågor om feriepraktik hanteras av AMA Arbetsmarknad.
Öppettider: 08.00-16.00. Lunchstängt 12.00-13.00

Telefonnummer: 021-39 15 50
Mejl: feriepraktik@vasteras.se

Sommarlovsentreprenör för dig som slutar 9:an eller går på gymnasiet

Vill du vara din egen chef? Vill du sätta ramarna för ditt eget jobb? Gillar du att anta en utmaning? Har du idéer och är sugen på att ge dem liv? Har du viljan att greppa en utmaning? Sommarlovsentreprenör är din chans! Slutar du 9:an eller går du på gymnasiet så kan du, själv eller tillsammans med en kompis, driva något eget under sommaren. Som sommarlovsentreprenör får du stöd att komma igång, utveckla dina idéer och support att genomföra "din grej". Du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett roligt sätt.

Hur ansöker jag?

Mer information och ansökningsblanketten hittar du på AMA arbetsmarknads egen webbplats.länk till annan webbplats

Sommarsysselsättning för dig som slutar 9:an

Sommarsysselsättning är till för dig som slutar 9:an och innebär att du under cirka tre veckor, sex timmar per dag, utför olika uppgifter på en arbetsplats. Det kan handla om att hjälpa till på en skola, förskola, fritidsklubb, bad, servicehus eller annan kommunal verksamhet. Du får testa att ta ansvar för uppgifter som ingår i ett vanligt arbete.

Hur ansöker jag?

Du kan bara söka sommarsysselsättning inom ett visst upptagningsområde (där du har din folkbokföringsadress). Ansökningsblanketten kommer ut på fripunkt när ansökningsperioden börjar.

Till fripunkt där du hittar mer information och ansökningsblanketten.länk till annan webbplats

Kontakta oss

Har du frågor eller funderar över vilken fritidsgård du kan ansöka vid, mejla Patrik för mer information patrik.johansson@vasteras.se.

Det här händer i Västerås

Nytt i Västerås

Hjälpte informationen på denna sida dig?